Cine e omul PNL-ului care a mutat Mondialul pe TVR Info. Acuzat că are vilă de 800.000 de euro, implicat într-un dosar de corupție

Vineri, 02 Decembrie 2022, ora 10:23
35797 citiri
Cine e omul PNL-ului care a mutat Mondialul pe TVR Info. Acuzat că are vilă de 800.000 de euro, implicat într-un dosar de corupție
Dan Turturică e șeful TVR FOTO facebook

Ziua de 1 Decembrie a fost marcată de un conflict apărut la Televiziunea Națională, cea care transmite Campionatul Mondial din Qatar, competiție care generează vârfuri de audiență pentru postul public.

Jurnalistul Dorin Chioțea, fost șef al Departamentului Sport, a acuzat conducerea postului unde lucrează că își bate joc de banul public, mutând un meci pe TVR Info, pentru a face loc unei emisiuni dedicate Zilei Naționale.

"În cea mai emotionantă seară de la CM, când Japonia conduce Spania si Costa Rica pe Germania, sefii TVR isi bat joc de banul public și transmit pe TVR1 o emisiune cu iz patriotard, trasă de păr, cu dialoguri răsuflate ținute pe podele zgâriate.

Nu așa se respectă România de ziua Țării, doamnelor și domnilor. Țara nu se respectă punând-o pe dra Nadine Vlădescu, clienta tuturor ziarelor de la o vreme, să debuteze fulminant la TVR Cultural din primul minut de emisie.

Nu așa avem grija de munca oamenilor care țin institutia asta în viață. Iar dl PDG care se crede patron și ăia din juru-i vor ca noi să tăcem și să înghițim. Dl Dan Turturică și yesmenii care decid asemenea aberații au impresia că au luat instituția pe persoana fizică. Că sunt stăpîni, fără să dea socoteala pt o investiție strategică, aducătoare de audiență. Să vă fie rușine!", a scris Dorin Chioțea pe facebook.

Dan Turturică, acuzat de Dragnea că are vilă de 800.000 de euro

Dan Turturică, omul acuzat de Chioțea că se vede stăpân pe moșia TVR, a fost numit anul trecut în noiembrie, în funcția de director general al televiziunii publice, fiind susținut de PNL.

Potrivit CV-ului său, Dan Turturică a debutat ca reporter în 1990, la săptămânalul ”Expres”, condus de Cornel Nistorescu. A condus săptămânalul „Prezent” (2005-2006) și cotidianul “Evenimentul zilei” (2000-2005). Între 2006 și 2015 a fost redactorul șef al cotidianului ”România liberă”, iar în intervalul 2015 – 2019 a fost redactor-șef al site-ului digi24.ro.

Conform Fanatik.ro, în 2017, pe când lucra la Digi24, Dan Turturică a fost atacat de Liviu Dragnea, liderul de atunci al PSD, care i-a cerut explicații publice privind vila pe care ziaristul o deține în zona Domenii. Politicianul susținea că imobilul respectiv a costat 800.000 euro, întrebându-l pe Turturică de unde a avut atâția bani pentru achiziție.

”Pentru casa în care locuiesc mai am de plătit credit încă vreo opt ani, din totalul de 20. Nu este o casă cumpărată, ci una construită de mine și de soția mea, cu banii obținuți din vânzarea a trei apartamente, al mamei, al bunicii și al soției, într-o perioadă, 2005, când bula imobiliară era la apogeu și când doar pe cele două apartamente din zona Tineretului, unul de 60 de metri pătrați și unul de 90 metri pătrați, am obținut aproape 250.000 de euro.

În această casă locuiesc, alături de mine, de soție și de fiul nostru și mama și a locuit, până de curând și bunica. Nu știu cum a ajuns Dragnea să evalueze casa noastră la 800.000 de euro, dar dacă vrea să o cumpere la banii ăștia, i-o vindem mâine.

Prețul construcției a depășit cu foarte puțin suma primită pe apartamente și, după cum arată și evaluarea fiscului nu se apropie nici pe departe de suma vehiculată de Dragnea”, s-a apărat atunci Turturică.

Dincolo de această casă (FOTO), despre care atacul.ro scrie că are o suprafață cât o jumătate dintr-un teren de handbal, conform declarației de avere, Turturică mai are patru terenuri, trei mașini (BMW, Mini Cooper, VW), tablouri și bijuterii estimate la 60.000 de euro, vreo 80.000 de euro în bănci, dar și datorii de vreo 45.000 de euro.

Aceeași sursă scrie că președintele Televiziunii Române este unul dintre personajele cheie în dosarul în care Ionel Arsene, președintele PSD Neamț și președintele Consiliului Județean Neamț, este judecat pentru fapte de corupție. Procurorii anticorupție afirmă că Dan Turturică, împreună cu o altă o persoană (consiliera lui Horia Georgescu), ar fi intermediat, în cursul anului 2013, o șpagă de 100.000 de euro de la Arsene către Horia Georgescu, președinte al Agenției Naționale de Integritate (ANI) la acea dată. Turturică era, în acea perioadă, redactor șef la publicația „România liberă”, iar Arsene primise cei 100.000 de euro de la Gheorghe Ștefan, zis „Pinalti”, pentru a-i da lui Horia Georgescu, cu scopul ca acesta să-i facă zile negre lui Culiță Tărâță, președinte al CJ Neamț în momentul respectiv.

Răposatul Tărâță se afla într-un adevărat război cu echipa Arsene-Pinalti, cei din urmă încercând, după cum afirmă anchetatorii, să-l înlăture din funcție. O problemă de integritate ar fi putut să ducă la acest rezultat. Pinalti le-a mai povestit procurorilor că i-a mai dat lui Arsene încă 15.000 de euro pentru a-i înmâna lui Turturică, redactorul șef al „României libere”, cel din urmă urmând să dea liber publicării unor articole denigratoare la adresa lui Culiță Tărâță. Într-o discuție interceptată de autorități, Pinalti îi spunea lui Vasile Panaite, zis „Piti”, martor în dosar, că nu vrea banii, cei 15.000 de euro, dați lui Turturică, pentru că acesta și-a făcut treaba și l-a tocat pe Tărâță în ziar.

Dezastru inimaginabil. Vila de 7 milioane de euro a ars în totalitate. Avea o cameră secretă și ”tunelul vaginului” VIDEO
Dezastru inimaginabil. Vila de 7 milioane de euro a ars în totalitate. Avea o cameră secretă și ”tunelul vaginului” VIDEO
Casa din Los Angeles a super-modelului Cara Delevingne (31 de ani) a fost distrusă complet de un incendiu izbucnit vineri seară. Conform presei americane, aproape 100 de pompieri au încercat...
Ion Țiriac și-a donat o parte din avere. Cine va beneficia de miliardele de dolari, agonisite de omul de afaceri
Ion Țiriac și-a donat o parte din avere. Cine va beneficia de miliardele de dolari, agonisite de omul de afaceri
Ion Țiriac este unul dintre cei mai bogați români, averea lui fiind estimată la 2,1 miliarde de dolari. Fostul tenismen a dezvăluit momentul în care a simțit că nu mai are probleme cu...
#Dan Turturica, #sef TVR, #mutat Mondialul, #TVR Info, #acuze Chiotea, #vila, #avere , #Campionatul mondial 2022