Dan Petrescu a ales banii

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Marti, 24 Iulie 2018, ora 07:50
9406 citiri
Dan Petrescu a ales banii

Dan Petrescu este unul dintre cei mai apreciati antrenori romani ai ultimilor ani, numai ca "Bursucul" pare ca a ales deja banii in dauna performantei.

Proaspat campion al Romaniei cu CFR Cluj, tehnicianul nu si-a dorit prea mult sa incerce aerul tare din Liga Campionilor, preferand in schimb siguranta unui contract generos in China.

Si chiar daca nu va fi un acord de lunga durata, discutandu-se deja despre demiterea lui dupa numai trei meciuri, Petrescu si-a asigurat un cec cu multe zerouri, asa cum a mai primit de altfel in decursul carierei.

"Super Dan" a avut destul de multe oportunitati mari de cand s-a apucat de antrenorat, insa de fiecare data a ales contractele pe bani multi in campionate care nu spun nimic.

Dupa ce a luat titlul cu Urziceniul, a plecat in Rusia, in liga a doua, acolo unde a impresionat la Kuban, reusind sa devina rapid unul dintre cei mai bine cotati tehnicieni din acea tara. A venit si oferta fireasca de la un club mai mare, Dinamo Moscova, Petrescu dezamagind totusi atunci cand a lucrat sub presiunea rezultatelor.

Dat afara, n-a asteptat o oportunitate macar decenta din punct de vedere al performantei si a plecat prin Qatar si China, cu o scurta oprire in Romania, la Targu Mures.

A mai incercat o data Kubanul, de aceasta data fara succes, iar apoi a ajuns in Emirate. Revenit in tara, a castigat titlul cu CFR si a optat pentru o noua aventura in China. Este un traseu atipic pentru orice antrenor, de regula tehnicienii alegand sa isi faca o cota intr-un campionat exotic si sa "traiasca" acolo pana la pensionare.

La Dan Petrescu este altceva, as fi tentat sa spun ca e vorba despre teama de performanta. El are o cota excelenta in Romania si mi-e greu sa cred ca ar putea face ceva pentru a si-o distruge, dar se foloseste de campionatul intern ca de o rampa de lansare catre contracte banoase.

Teama de esec a "Bursucului" il face pe acesta sa se miste mult intre echipe, sa nu prinda radacini nicaieri si sa nu construiasca echipe. Ori cluburile din Vest, din campionatele care conteaza, tocmai la asta se uita atunci cand aleg un antrenor, la cum construieste acesta.

Frustrant din punctul de vedere al microbistului este un singur lucru: Petrescu arata ca are potential, dar prefera sa-si iroseasca cei mai buni ani prin Qatar, China si Emirate, in timp ce alti fosti mari jucatori nu se sfiesc sa antreneze chiar la juniorii unui club mare asteptandu-si sansa de a demonstra ce pot.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#Dan Petrescu contract China, #Dan Petrescu China, #Dan Petrescu antrenor cariera , #antrenor