PNL solicita audierea ministrilor Nica si Stanisoara

Miercuri, 15 Aprilie 2009, ora 16:49 1240 citiri

Vicepresedintele Comisiei de Aparare din Camera Deputatilor, liberalul George Scutaru, a declarat miercuri ca solicita ministrilor Dan Nica si Mihai Stanisoara sa prezinte Comisiilor de aparare ale Parlamentului o analiza a efectelor recitificarii bugetare.

"Le solicit public ministrilor Dan Nica si Mihai Stanisoara sa vina in fata Comisiilor de aparare sa-si prezinte punctul de vedere", a afirmat Scutaru, care a adaugat ca, in cadrul sedintei din aceasta saptamana a Comisiei, s-a acceptat ca la dezbaterea de saptamana viitoare, prezentarea efectelor rectificarii asupra activitatii MAI si MApN sa fie facuta de ministri, si nu de un secretar de stat.

Scutaru (foto) a tinut sa puncteze ca, in sedinta Birourilor Permanente comune de luni, s-a decis ca, saptamana viitoare, raportul pe Ordonanta de Urgenta a Guvernului sa fie dat de Comisiile de buget-finante, in timp ce avizul sa fie dat doar de Comisiile de munca, de sanatate si de administratie publica.

Liberalul a explicat ca, din moment ce rectificarea bugetara vizeaza o serie de ministere, ar fi trebuit ca toate comisiile de specialitate ale Parlamentului implicate sa dea un aviz.

In acest sens, deputatul PNL a afirmat ca si in conditiile in care Comisia de aparare nu va putea da aviz, parlamentarii PNL vor depune un amendament la OUG de rectificare pentru respingerea diminuarii fondurilor pentru armata.

Cat priveste situatia de la Aparare, Scutaru a mentionat ca, in acest moment, Ministerul Apararii "are cel mai mic buget de dupa integrarea in NATO, de 1,3% din PIB, iar prin rectificarea de acum ministerul pierde 964 de milioane de lei".

Rectificarea bugetara va afecta dotarea armatei

Liderul PNL a explicat ca aceste reduceri pot afecta inclusiv dotarea trupelor romanesti din teatrele de operatii externe, precum si fondurile alocate programelor de inzestrare cu tehnica militara.

"Ca ministru, Stanisoara ar fi avut toate parghiile necesare, precum si greutatea politica pentru a-si putea impune un punct de vedere", a mai criticat deputatul PNL lipsa de reactie a ministrului Apararii.

Guvernul a rectificat sambata, prin Ordonanta de Urgenta, bugetul adoptat la inceputul acestui an.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News