Dan Nica implineste 50 de ani

Vineri, 02 Iulie 2010, ora 10:36
1643 citiri
Dan Nica implineste 50 de ani
Foto: Arhiva

Dan Nica s-a nascut la 2 iulie 1960, in Panciu, judetul Vrancea. Este deputat PSD, avand mandate de deputat din 1996 in toate legislaturile.

In perioada 1985-1996 a lucrat pentru Directia Judeteana de Telecomunicatii Galati, avansand aici de la inginer stagiar, fiind sef de atelier de transmisiuni, sef de sectie de echipamente si apoi, dupa 1991, director. In perioada 1993-1996 a fost profesor asociat, la Universitatea Dunarea de Jos din Galati, in cadrul catedrei de Telecomunicatii si Transmisiuni Date.

Deputat din partea PDSR si apoi PSD din 1996, in perioada 2000-2004 a fost si ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei, in Guvernul Adrian Nastase, iar in decembrie 2008 a devenit vicepremier si ministru de Interne in Guvernul Boc I.

In data de 28 septembrie 2009, Dan Nica a fost demis din functie de catre premierul Emil Boc. Hotararea premierului a declansat o criza a coalitiei de guvernamant din Romania: PDL-PSD. Pe 1 octombrie 2009, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat revocarea din functie a lui Dan Nica. Toti ministrii PSD din Guvernul Boc au demisionat, fiind solidari cu Nica.

Dan Nica a fost director de campanie al Partidului Social Democrat si este membru in Biroul de Coordonare PSD.

Este casatorit si are un copil.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Dan Nica zi nastere, #Dan Nica biografie , #PSD
Comentarii
Poza Berceanu_Umbrarescu_Basescu
Berceanu_Umbrarescu_Basescu
rank 1
Poza GT
GT
rank 5
"Prezicatorul" Dan Nica :)