Vosganian: Diaconescu va juca o telenovela pana la alegeri si nu va da banii (Video)

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 16:25
2818 citiri
Vosganian: Diaconescu va juca o telenovela pana la alegeri si nu va da banii (Video)
Foto: DC News

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian considera ca Dan Diaconescu va juca o telenovela pana la parlamentarele din 9 decembrie si ca, in final, nu va da banii pentru cumpararea pachetului de actiuni de la combinatul Oltchim Ramnicu Valcea.

"Cu siguranta ca salariatii nu vor inghiti gluma asta si vor continua sa-si ceara drepturile salariale. Chiar daca Guvernul, in contul salariilor, ii va trimite sa o caute pe Elodia, nu cred ca muncitorii vor accepta asa ceva. Pana la urma, obligatiile combinatului vor ramane tot in sarcina Guvernului, in timp ce Dan Diaconescu va inventa tot felul de motive imaginare pentru a nu plati banii si pentru a se juca de-a telenovela pana la alegeri", sustine Varujan Vosganian.

Acesta mai arata ca este inacceptabil ca pachetul de actiuni sa fie vandut unei persoane care nu are expertiza in domeniu si care vrea sa coopteze poporul in actionariatul combinatului.

"Cei care au decis vanzarea combinatului catre Dan Diaconescu sustin ca dansul a oferit toate garantiile ca are banii necesari. Si mai are niste investitori ascunsi, care se vor ivi la momentul potrivit. Cum sa privatizezi un combinat ca Oltchim cuiva care nu are nicio expertiza in domeniu si doar ameninta ca investitori misteriosi? Si care sustine ca va achita zecile de milioane de euro cu un fel de taxa pe telespectator? Cine poate crede ca vreun investitor serios se asociaza cu un proprietar care anunta deja ca va da actiunile salariatilor?", scrie Vosganian.

In final, vicepresedintele PNL este de parere ca nu este vina lui Dan Diaconescu pentru ca a fost unul dintre pretendenti, calificand intreg procesul de privatizare a Oltchim drept o farsa.

"Faptul ca licitatia a putut avea un pretendent ca Dan Diaconescu nu e, pana la urma, vina lui. El face ce stie sa faca, adica sa vanda iluzii celor care sunt dispusi sa le creada. Nu inteleg, insa, cum de licitatia nu a avut unele conditii care sa evite o astfel de situatie. Daca mergi la alimentara, fiecare carnat are pretul lui. Platesti si pleci cu el. Nu te intreaba nimeni cine esti, mai ales ca, in scurt timp, carnatul va sfarsi intr-un cazan cu fasole sau in sfaraitura unei tigai.

Otlchim nu este, insa, un carnat. Nu poti sa-l dai oricui, numai pentru ca zice ca are bani sa-l cumpere. Viitorul proprietar trebuie sa aiba si bani sa plateasca datoriile, sa aiba priceperea sa retehnologizeze combinatul, sa dispuna de o cota de piata, ca sa poata vinde produsele, sa aiba prestigiu pentru a atrage si alte resurse financiare, prin bursa, de pilda.

Privatizarea Oltchim, asa cum s-a derulat, este o farsa. E cea mai trista dovada ca Romania nu are o politica industriala si ca singurul mod in care intelegem competitivitatea nu este dimensiunea ei economica, ci dimensiunea ei electorala. In care cu cat dam mai mult poporului, cu atat poporul ramane mai abitir cu mainile goale", incheie Varujan Vosganian.

Dan Diaconescu, actionarul majoritar al Oltchim

Dan Diaconescu, presedintele PP-DD, este noul actionar majoritar al combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea, a anuntat presedintele Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarilor in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu.

Privatizarea Oltchim: Dan Diaconescu a castigat: Ponta il felicita dupa ce da banii

Oferta sa a fost doar pentru actiunile Oltchim, in valoare de 203,1 milioane de lei. Diaconescu nu a depus oferte si pentru achizitia creantelor Oltchim catre AVAS si catre Electrica.

Creanta Oltchim pentru AVAS nu a avut oferte, prin urmare nu s-a vandut. De asemenea, creanta catre Electrica nu s-a vandut deoarece oferta Chimcomplex a fost mai mica decat pretul minim cerut de Electrica.

S.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Diaconescu Oltchim licitatie vanzare, #Diaconescu Vosganian telenovela Oltchim, #Diaconescu Vosganian alegeri Oltchim , #OTV