Un alt dosar de santaj, din 2005, al lui Dan Diaconescu ar putea fi redeschis

Miercuri, 14 Iulie 2010, ora 17:462014 citiri
Un alt dosar de santaj, din 2005, al lui Dan Diaconescu ar putea fi redeschis
Foto: www.paginademedia.ro

Surse judiciare au declarat miercuri ca perchezitia efectuata in cursul diminetii de catre procurorii DNA la sediul OTV ar putea avea legatura cu redeschiderea unui alt dosar din 2005, unde Dan Diaconescu este acuzat de santaj.

Dosarul din 2005 a fost deschis in urma unui denunt, formulat de omul de afaceri Petre Paul Tardea, care a reclamat faptul ca este santajat de Dan Diaconescu, informeaza Gandul.

Patronul OTV este acuzat ca ar fi solicitat suma de 100.000 de euro pentru a nu difuza pe post un material compromitator. Surse judiciare sustin ca perchezitia de miercuri dimineata ar putea avea legatura cu o probabila redeschidere a dosarului din anul 2005.

Acest dosar a fost in lucru la procurorul Catalin Macovei, actual presedinte al Agentiei Nationale de Integritate(ANI), care l-ar di declinat la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 4. Actualul procuror de caz a cerut dosarul pentru a-l reanaliza.

Perchezitie DNA la sediul OTV

"Nu am voie sa comentez hotararile si dosarul. Dar sa stiti ca tot dosarul se refera la OTV, nu la mine. La OTV, care e o televiziune care trebuie inchisa pentru 30 de ani. Asa a zis procurorul. Iar eu ar trebui sa fac inchisoare 12 ani. Dosarul se refera la OTV, dar, cum nu puteau sa aresteze OTV, m-au arestat pe mine. Procurorul, am numarat, de 17 ori, in timpul pledoariei a folosit, referindu-se la mine, cuvinte de genul: nerusinat, nemernic, ticalos, obraznic, cretin, infumurat etc", a declarat Diaconescu pentru Gandul.

Sediul OTV din Bulevardul Preciziei a fost perchezitionat, miercuri dimineata, de catre procurorii DNA.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News