Stupefiant: DDD guverneaza cu ciocoiul Ponta! (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 06 Iunie 2014, ora 07:08
7686 citiri
Stupefiant: DDD guverneaza cu ciocoiul Ponta! (Opinii)
Foto: Arhiva

Am ales cu amaraciune un titlu pe care televiziunea lui Dan Diaconescu Direct l-ar fi pus pe jumatate de ecran, daca astazi ar mai fi emis si daca ar fi avut atata imaginatie si curaj incat sa prezinte stirea zilei care, intamplator, a fost despre propriul patron al postului.

"Senzational! Nici nu stiti ce pierdeti! Vezi unde l-a bagat Ponta pe saltimbancul cu cravata mov!!!" Asa ar trebui sa sune continuarea titlurilor de la stirea ca Partidul Poporului Dan Diaconescu a fost invitat de premier la guvernare, oferindu-i se pare chiar un post de ministru, in schimbul colaborarii in teritoriu.

In ciuda "socului si groazei" anuntului lui Ponta, stirea cu infratirea dintre ciocoii vechi si noi e cea mai banala veste de pe frontul de campanie electorala pentru alegerile din toamna.

Pe de alta parte, doar la OTV o astfel de stire ar fi putut sa fie prezentata fara ca prezentatorul sa izbucneasca intr-un hohot isteric de ras.

Ceea ce s-a si intamplat, doar ca nu la DDTv ci la RTV, unde Dan Diaconescu transmitea in direct din curtea gospodariei femeii gratiate de Traian Basescu.

Burtierele emisiunii anuntau ca in scurt timp va fi prezentat, in exclusivitate desigur, "programul de guvernare" incheiat intre PP-DD si Guvernul Ponta. Un circ pe masura personajelor care in toamna lui 2012 se injurau, se amenintau si se fugareau prin Targiu Jiu sau prin comisiile de privatizare ale Oltchimului.

Doar un alt moment definitoriu pentru relatia dintre cei doi, cand premierul Ponta il ameninta pe Dan Diaconescu cu puscaria pentru subminarea privatizarii strategice a Oltchim si DD il acuza pe premier ca dorea sa vanda societatea propriului grup de interese.

Astazi "circarul" Dan Diaconescu este cel mai bun aliat pe care Victor Ponta il putea gasi in razboiul pe care il duce impotriva "basismului" si "basistilor".

Misiunea sfanta pe care si-o asuma presedintele PSD si premierul Romaniei, Victor Ponta, este sa numere zilele lui Traian Basescu, sa deconspire basistii oriunde s-ar afla si sa curete Romania de basism.

In realitate, perspectiva aliantei dintre PNL si PDL fara a-l include si pe Traian Basescu il obliga pe Ponta sa-l imbratiseze din nou pe presedinte, cu atat mai mult cu cat retorica anti-basista si-a dovedit eficienta la europarlamentare.

"Daca fortele pro-Basescu s-au unit, e normal si noi, cei care din diverse motive si din diverse abordari ideologice vrem cu adevarat o schimbare din noiembrie, sa colaboram in primul rand la nivel local, la nivel parlamentar si la nivelul politicilor guvernamentale" - Victor Ponta.

Este sezonul reevaluarilor, momentul cand se grupeaza cele doua sau trei tabere care se vor infrunta in inclesterea finala a prezidentialelor.

La dreapta, acolo unde PNL si PDL forteaza fuziunea, are loc armonizarea discursului aparatorilor statului de drept cu resturile autorilor care au participat la "lovitura de stat" din vara lui 2012.

Aceeasi lupta se da pentru integrarea celor care au contribuit la implementarea masurilor de austeritate din 2010. Lasandu-l pe Traian Basescu in afara aliantei, PNL - PDL scapa totusi de explicatiile filonului dur al celor doua tabere.

De cealalta parte, la stanga scenei politice, PSD s-a trezit singur si fara prea multe optiuni doctrinare, din moment ce politicile adoptate de Guvernul Ponta sunt din ce in ce mai de dreapta, in primul rand pentru a multumi factorii decidenti ai partenerilor din structurile euro-atlantice din care Romania face parte. Si pentru ca nu se poate opune sub nicio forma politicilor FMI, UE sau cerintelor Statelor Unite, Victor Ponta spera ca mesajul impotriva lui Traian Basescu sa prinda si la prezidentiale.

Acesta e si motivul pentru care aparatul de propaganda al PSD incearca sa lipeasca prin cele mai abracadabrante explicatii pe liderii noii aliante PNL - PDL de Traian Basescu. Deruta in tabara lui Ponta e atat de mare incat Klaus Iohannis a ajuns sa fie numit, de exemplu, "agent al rusilor", "omul lui Basescu" si pionul "structurilor".

Este rezultatul panicii provocate in PSD de lipsa unui candidat credibil, cu sanse si pregatit sa intre oricand in cursa pentru Cotroceni.

Resuscitarea retoricii antibasiste alaturi de un aliat precum Dan Diaconescu cred ca tradeaza nu doar o saracie a ideilor, dar si o impardonabila lipsa de umor. In cazul lui Ponta, inseamna sa se compromita pana si in fata electoratului din nucleul dur al partidului, o performanta unica in istoria social democratilor.

Pana la intrarea in cursa a candidatilor oficiali ai celor doi poli politici, reevaluarile lor au si rolul de a testa piata mai larga a sustinatorilor din media si societatea civila, atatia cati au mai ramas dincolo de propaganda oficiala a partilor implicate in jocul politic.

Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Ciolacu susține că ”are un plan” ca România să intre în Schengen și terestru: ”Trebuie însă ca interesul naţional să primeze în faţa orgoliilor politice”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timişoara, că dă asigurări că că avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o...
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Grindeanu, la inaugurarea noului terminal al Aeroportului Timișoara: ”Două zile ne mai despart de aderarea la Schengen”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că deschiderea noului terminal al Aeroportului Internaţional Timişoara este dovada că România ştie să materializeze proiecte concrete...
#Diaconescu Guvern Ponta, #PPDD Guvern Ponta, #alianta PSD PPDD , #Partidul Poporului