Stenograme in dosarul lui Diaconescu: Patronul OTV a cerut spaga de 100.000 de euro

Luni, 25 Octombrie 2010, ora 21:293710 citiri
Stenograme in dosarul lui Diaconescu: Patronul OTV a cerut spaga de 100.000 de euro
Foto: Pagina de media

Dan Diaconescu, patronul OTV, si Mitrus Ghezea, fost director al publicatiei "Atac la persoana", ar fi cerut spaga de 100.000 de euro, potrivit unui martor, reiese din rechizitoriul prin care Diaconescu a fost deferit justitiei.

In document, obtinut de Mediafax, procurorii DNA noteaza ca inregistrarea este facuta pe 28 aprilie 2005, fiind o convorbire intre martorul Sorin Gheorghe Cociuban Micula si martorul Marcel Puscas.

Cei doi au discutat despre un presupus santaj facut de Diaconescu si Ghezea asupra omului de afaceri Petre Paul Tardea, asociat al lui Micula la jocul Eurotombola.

In timpul discutiei, Marcel Puscas mentioneaza ca a platit deja 4.500 de euro avans. Aceasta adauga ca i-a oferit spaga lui Dan Diaconescu, deoarece el "il tine in frau" pe Ghezea.

Ulterior, Puscas spune ca Ghezea i-a spus ca relatia este tocmai invers, adica el l-ar controla pe Diaconescu.

In plus, Puscas sustine ca Dan Diaconescu a vrut sa semneze un contract de publicitate pentru suma de 100.000 de euro ceruta, pentru a nu avea probleme.

In rechizitoriu, procurorii noteaza ca fost fotbalist Puscas a fost audiat pentru confirmarea veridicitatii acestor discutii, iar acesta a refuzat sa le recunoasca, cel putin iniatial.

Puscas a decis sa declare adevarul doar in faza de prezentare a dosarului de urmarire penala, pentru a evita trimiterea in judecata pentru marturie mincinoasa.

Dan Diaconescu, Mitrus Ghezea si Doru Parv a fost trimisi in judecata pentru santajarea primarului comunei Zarand, Ion Mot, si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
Ghilotina
rank 5
Saracu Domnu Dan ... de la Rolls la tzambal ....
silvia_h
rank 5
Daca cineva isi imagineaza ca o avere de cateva zeci de milioane se aduna usor, apoi acel cineva se inseala...