Silviu Ionescu a cerut sa fie audiat Dan Diaconescu in dosarul sau

Marti, 27 Iulie 2010, ora 14:17
2363 citiri
Silviu Ionescu a cerut sa fie audiat Dan Diaconescu in dosarul sau
Foto: jurnalul.ro

Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei din Singapore, Silviu Ionescu, a declarat, marti, la Judecatoria Sectorului 3, unde a avut loc primul termen al procesului in care este acuzat de ucidere din culpa, ca s-a mai incercat in trecut compromiterea sa cu un alt accident rutier, tot in Singapore.

Desi dezbaterile pe fondul cauzei s-au amanat, deoarece partile vatamate nu au fost citate, judecatorul a luat in discutie o cerere de eliberare sub control judiciar, facuta de avocatul lui Ionescu. In sustinerea acesteia, Silviu Ionescu a declarat ca alta data cand s-a mai incercat compromiterea sa, fiind acuzat de un alt accident rutier, s-a dovedit, ca la momentul producerii respectivului incident, era la o receptie oficiala, impreuna cu alti peste 80 de ambasadori.

In privinta sustinerii Parchetului, potrivit careia Ionescu s-ar fi folosit de boala de care suferea ca sa plece din Singapore imediat dupa accident, fostul diplomat a precizat ca planificase din timp sa plece din Romania, pentru ca fusese obligat, ca orice bugetar, sa isi ia cateva zile de concediu fara plata.

Fostul diplomat a cerut la parchet si audierea patronului OTV, Dan Diaconescu, in calitate de martor, lucru repsins insa de anchetatori. Ionescu a mentionat ca jurnalistul i-a spus ca a facut o "investigatie jurnalistica", in Singapore, dupa accident, si a aflat ca la televiziuni si pe Internet a circulat o inregistrare in care fostul diplomat pare ca iese din masina, dupa accidentarea uneia dintre victime, cu o sticla de lichior in mana, si o loveste pe victima cu piciorul.

Silviu Ionescu a precizat ca si-a dat demisia de la Ministerul de Externe si si-a deschis o afacere.

Instanta ramane sa se pronunte in ceea ce priveste cererea de eliberare sub control judiciar facuta de Ionescu, iar dezbaterile din dosar vor fi reluate pe 6 octombrie.

Judecatoria Sectorul 3 a inceput, marti, dezbaterile in procesul in care fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei la Singapore a fost trimis in judecata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru ucidere din culpa, vatamare corporala, fals in declaratii si parasirea locului accidentului, dupa ce a lovit cu masina si a ucis un singaporez.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Silviu Ionescu Dan Diaconescu, #accident Silviu Ionescu Singapore , #OTV