Secretarul general al ANI, Horia Georgescu, audiat in dosarul lui Dan Diaconescu

Miercuri, 28 Iulie 2010, ora 17:211343 citiri
Secretarul general al ANI, Horia Georgescu, audiat in dosarul lui Dan Diaconescu
Foto: Arhiva

Procurorii DNA l-au audiat, miercuri, pe secretarul general al ANI, Horia Georgescu, ca martor in dosarul lui Dan Diaconescu, dupa ce in 2005 era specialist tehnic la Directie si s-a ocupat de inregistrarile ambientale din dosarul patronului OTV.

Horia Georgescu le-ar fi spus procurorilor ca, in calitate de specialist tehnic, a descarcat in 2005 mai multe inregistrari ambientale din dosarul lui Dan Diaconescu, facute de catre omul de afaceri Paul Tardea cu un telefon performant, au declarat surse judiciare pentru NewsIn.

Dupa ce a descarcat inregistrarile, acestea au fost predate procurorului de caz de la acea vreme, Catalin Macovei, audiat si el miercuri la DNA.

Din interceptari ar fi reiesit ca patronul OTV ii cerea bani lui Tardea, spun sursele NewsIn.

Diaconescu este cercetat de procurorii anticoruptie in legatura intr-un dosar de santaj, deschis de DNA in 2005 dupa o plangere a omului de afaceri Petre Paul Tardea. In acelasi dosar, este vizat si fostul director al publicatiei "Atac la persoana", Mihai Ghezea. De asemenea, patronul OTV mai este acuzat de santaj, impreuna cu Doru Parv, un colaborator la televiziunii.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News