Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Rolls-ul si dintii lui Dan Diaconescu, in presa straina - Considerat Oprah a Romaniei

Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 12:36
6572 citiri
Rolls-ul si dintii lui Dan Diaconescu, in presa straina - Considerat Oprah a Romaniei
Foto: Arhiva

Implicarea lui Dan Diaconescu in campania electorala "inversunata" din Romania a devenit subiectul unui ample analize realizata de agentia Associated Press (AP). Materialul a fost preluat de numeroase publicatii straine, cu precadere din Statele Unite.

"Magnatul media Dan Diaconescu conduce un Rolls Royce alb, arata ca un vanzator de masini second-hand in sacoul sau lucios de culoare mov, promite ca va crea mii de locuri de munca si a ajuns unul dintre jucatorii cheie in lupta electorala inversunata din Romania", se arata in deschiderea analizei AP, preluata de Huffington Post.

"Chiar si pentru standardele romanesti, politica a fost tumultuoasa in acest an. Aceasta natiune balcanica saraca a avut trei premieri si tot atatea guverne, proteste masive fata de austeritate, si un cabinet criticat de Uniunea Europeana si Statele Unite pentru incapacitatea de a respecta statul de drept in timpul incercarii esuate de a-l demite pe presedintele Traian Basescu.

Multi dintre cetatenii acestei tari sunt satui de lupta personala pentru putere dintre Basescu si premierul Ponta, mai ales ca Romania ramane una dintre cele mai sarace si mai corupte tari ale UE. Sondajele arata ca alianta de centru-stanga a lui Ponta are un confortabil 57% din voturi. Dar o noua criza politica ar putea izbucni dupa alegeri daca, asa cum a amenintat, presedintele Basescu va refuza sa-l nominalizeze ca premier pe Ponta, pe care l-a numit recent 'porc', 'mincinos' si 'pisic'", descrie AP contextul politic romanesc.

In aceste conditii, populismul a luat avant, iar Diaconescu este vazut de multi ca un Mesia.

"Oamenii se agata de mine ca si cum as fi singura lor speranta. Ei spun ca sunt singurul care ii va salva de la saracie, imi atribuie calitati pe care nu le am sau ma considera un fel de Mesia, salvatorul Romaniei", a declarat Diaconescu pentru AP.

"Diaconescu nu este acceptat de catre cei care domina viata politica, fiind perceput ca un arivist simplist din sudul tarii. Dar el a luat voturi atat de la Basescu, cat si de la Ponta si, foarte probabil, va avea un cuvant greu de spus in noul Parlament. Este de asteptat ca aliatii lui Basescu sa beneficieze de sprijinul lui.

El a castigat admiratia oamenilor simpli, fiind un fel de Oprah Winfrey a Romaniei, un om de conditie modesta care a dobandit succes, dar nu a uitat de unde a pornit. Desi conduce o masina de lux, el nu si-a reparat dintii strambi si este foarte discret in privinta vietii personale si averii", este descris liderul PP-DD.

AP nu a uitat sa mentioneze si problemele lui Diaconescu, "intr-o tara in care coruptia este practic un mod de viata". Astfel, sunt amintite declaratiile lui Ponta, care l-a facut "escroc" in urma afacerii Oltchim, sau celelalte doua cazuri, in care a fost acuzat de santaj.

Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
#Dan Diaconescu presa straina, #Dan Diaconescu campanie electorala, #Dan Diaconescu Victor Ponta , #Partidul Poporului