Recursurile la arestarea lui Dan Diaconescu si Doru Parv se judeca vineri

Vineri, 25 Iunie 2010, ora 08:111782 citiri
Recursurile la arestarea lui Dan Diaconescu si Doru Parv se judeca vineri

Magistratii Tribunalului Bucuresti vor judeca vineri recursurile la arestarea patronului postului OTV, Dan Diaconescu, si a realizatorului de emisiuni Doru Parv, acuzati de santaj si, respectiv, complicitate la santaj.

Cei doi au fost arestati preventiv, miercuri, de Judecatoria Sectorului 1, pe o perioada de 29 zile.

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost retinuti marti dimineata, fiind acuzati ca au incercat sa-l santajeze pe primarul comunei aradene Zarand, Ion Mot.

In rezolutia de urmarire penala intocmita de procurori se arata ca, in calitate de actionar si administrator la SC Oglinda Television SA, asociat la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, Dan Diaconescu a exercitat acte de amenintare atat in mod direct, cat si prin intermediul lui Doru Parv, in scopul de a determina persoana vatamata Ion Mot, primar al comunei Zarand, judetul Arad, sa dea o suma totala de 200.000 euro.

Dan Diaconescu si Doru Parv sunt acuzati ca i-ar fi cerut cei 200.000 de euro primarului pentru a nu difuza pe OTV un film cu averea presupus ilicita a edilului. Potrivit DNA, sub presiunea acestor amenintari, din suma pretinsa initial primarul a platit efectiv 30.000 de euro si 4.200 lei.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News