Razmerita in Partidul Poporului: Se cere capul lui Dan Diaconescu

Joi, 20 Noiembrie 2014, ora 10:32
9369 citiri
Razmerita in Partidul Poporului: Se cere capul lui Dan Diaconescu
Foto: Facebook/Dan Diaconescu

Deputatii PP-DD cer demisia actualei conduceri a partidului, pe care o acuza ca are "valeitati dictatoriale" si ca a luat "decizii dezastruoase pentru partid", aluzie la asocierea cu PSD in campania pentru alegerile prezidentiale. In replica, Dan Diaconescu anunta ca ii va exclude din partid pe toti cei nemultumiti.

"Sfarsitul alegerilor prezidentiale reprezinta si sfarsitul increderii acordate acestei conduceri. Noi, deputatii din grupul PP-DD, am decis sa renuntam la orice colaborare cu conducerea partidului, careia ii punem ferm in vedere demararea procedurilor statutare pentru convocarea de urgenta a Congresului", au transmis miercuri deputatii PP-DD, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Comunicatul este semnat de cei 13 deputati care fac parte, in prezent, din grupul parlamentar al acestei formatiuni politice.

Dan Diaconescu: Am votat pentru marirea alocatiilor copiilor, a pensiei si salariului minim

Deputatii reproseaza actualei conduceri ca a facut greseli care "au transformat un partid de 15% intr-un partidulet care la ultimele doua confruntari electorale nu a reusit sa atinga nici macar pragul electoral de 5%, care au facut ca din 68 de parlamentari sa ramanem cu 16, fara grup la Senat si cu un grup la Camera Deputatilor ajuns la limita rabdarii si existentei".

Cu toate acestea, deputatii spun ca vor ramane in partid, precizand ca "vom milita pentru ca acest partid sa urmeze calea satoasa si corecta, aceea de a fi vocea poporului si de a lucra pentru popor".

Replica lui Dan Diaconescu

In replica, fondatorul PP-DD Dan Diaconescu sustine ca nu stie sa fie astfel de probleme, dar daca este asa, nemultumitii vor fi exclusi din partid.

"Astea sunt discutii normale, ca in toate partidele, asa e si la PSD, si la PNL, si la noi. Vom avea un congres in septembrie 2015, nu mai devreme. Trebuie sa vorbesc cu conducerea partidului, daca lucrurile chiar asa stau, o sa fie exclusi toti cei cu asemenea idei", a declarat Dan Diaconscu pentru Romania Libera.

El a aratat ca in campania pentru alegerile prezidentiale conducerea partidului nu a facut nicio alianta. "Eu am spus ca avem doi ciocoi si ca ii las pe oameni sa faca cei vor ei in cabinele de vot. Am spus ca eu personal voi vota impotriva lui Klaus Iohannis, ca ar fi culmea sa votez cu un om care il vrea pe Basescu premier", a explicat Diaconescu.

In vara, PP-DD a incheiat un protocol de colaborare la nivel local si parlamentar cu PSD. In campania pentru alegerile prezidentiale, conducerea partidului a avut negocieri cu partidul lui Victor Ponta, in vederea sustinerii in turul al doilea al alegerilor.

Dan Diaconescu a ales "ciocoiul" pe care il sustine: A promis ca va adopta 20 de masuri ale mele

De altfel, Dan Diaconescu a anuntat public ca el si partidul sau vor vota ca Victor Ponta sa ajunga presedintele Romaniei.

Duminica trecuta, la iesirea de la urne, Dan Diaconescu a declarat ca a votat pentru marirea alocatiilor copiilor, a pensiei si a salariului minim.

Simona Man, presedintele PP-DD, a fost numita de premierul Victor Ponta la conducerea Autoritatii Nationale pentru Turism, cu rang de secretar de stat, exact intre cele doua tururi de scrutin.

G.F.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#deputati PPDD nemultumiri, #deputati PPDD demisie, #Diaconescu nemultumiri partid , #Partidul Poporului