Razbunarea PP-DD (Opinii)

Marti, 11 Decembrie 2012, ora 19:19
10420 citiri
Razbunarea PP-DD (Opinii)
Foto: partidul.poporului.ro

Desi multi sperau ca gogoasa sa se dezumfle, scorul PP-DD era previzibil.

In acest moment, partidul lui Dan Diaconescu este a doua forta a Opozitiei la foarte mica distanta de ARD. Si daca alianta de dreapta se va dezintegra si va incepe o noua migratie catre Putere, este posibil ca PP-DD sa devina, teoretic, principul jucator al Opozitiei.

Adica un partid alcatuit in cea mai mare parte din indezirabilii altor forte politice, din impostori si escroci, un partid fara program, fara doctrina si care promoveaza niste promisuni atat de fanteziste incat te intrebi daca nu cumva Dan Diaconescu nu a incercat, cu umor negru, sa testeze cu ele nivelul de prostie din electorat.

Pentru ca a crede ca vei primi nu stiu cate zeci de mii de euro in mana si ca vei fi iertat de datoriile de la banci inseamna prostie distilata.

Si da, din pacate, o parte din electorat de aceasta boala sufera. Sunt oameni care-si doresc cu disperare sa fie mintiti, care cred orice ineptie cu conditia sa sune bine si sa-i faca sa viseze frumos.

Este in egala masura un electorat frustrat si revansard care tanjeste dupa un discurs justitiar, electoratul orfan al lui Corneliu Vadim Tudor, un electorat care de-abia astepta un nou tatuc care sa le alimenteze sperante desarte si sa le panseze frustrari sufocante.

Este un electorat care dupa prabusirea tribunului a devenit electoratul marginal al PSD, de unde Dan Diaconescu s-a alimentat copios. Acesti oameni au crezut si sceneta privatizarii Oltchim, au mancat gogosi din gogoseria poporului si si-au spalat nu numai masinile, ci si creierii la spalatoriile poporului.

Pentru ei profilul moral al unor candidati precum Monica Ridzi sau paradoxul lu' domnu' Dan care plange de mila saracilor din Rolls Royce nu conteaza. Mai ales in perioadele de criza, in perioade grele, resimtite in special de electoratul sarac si putin educat, astfel de mutanti politici au mare succes.

Dar nu numai acesta este electoratul lui Dan Diaconescu. Credulilor frustrati li s-au adaugat furiosii. Oamenii care stiu bine ca ceea ce promite DD est o insulta la adresa unei minime inteligente. Ei stiu ca domnu' Dan are mai degraba profilul unui escroc, foarte inteligent, dar total lipsit de scrupule.

Acest electroat nu este nici fraierit, nici vrajit, nici racorit de PP-DD. Acest electorat a votat PP-DD in semn de protest fata de restul clasei politice, pentru a se razbuna pe ea, pentru a o umili.

Voturile primite de PP-DD in Spania, de exemplu, asa trebuie citite. Sigur ca acest tip de razbunare pe clasa politica este o autorazbunare, pentru ca pana la urma calitatea mai proasta ca niciodata a Parlamentului tot asupra celor care l-au votat se va rasfrange. Dar furia nu prea lasa loc ratiunii.

Rezultatul este jalnic. O parte dintre parlamentarii PP-DD isi vor negocia rapid trecerea intr-una dintre formatiunile USL, ambele in cautarea de resurse pentru a deveni forta dominanta a guvernarii. Adica am adaugat o trupa de traseisti numai buni pentru a retusa rezultatul alegerilor.

O alta parte va ramane sub steagul PP-DD, pentru a juca rolul PRM din anii '90. Adica un partid vocal, isteric chiar, populist si bun sa-si doneze sprijinul pentru cine da mai mult sau cine santajeaza mai tare.

Daca scena politica n-ar fi atat de dezechilibrata, nici macar nu ar fi o atat de mare nenorocire. Dar suntem intr-o situatie politica tragica. Avem o majoritate strivitoare, suficient de puternica pentru orice modificare legislativa, inclusiv a Constitutiei, chiar si fara spijinul UDMR.

In fata unei astfel de Puteri, Opozitia, foarte slaba numeric, trebuie sa fie macar foarte viguroasa pentru a avea o sansa de a se face macar auzita.

Cine sa se opuna mamutului USL, eventual USL+UDMR? Un PDL pe cale sa se dezintegreze si care risca sa se contracte sub limitele unui grup parlamentar? Un PP-DD total lipsit de substanta, dar flamand de capatuiala? Pericolul unui derapaj major e urias.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#rezultate alegeri PPDD, #Dan Diaconescu alegeri Parlament , #Partidul Poporului