PP-DD da in judecata traseistii si sesizeaza DNA si ANI - Bonus, motiune simpla pe codul insolventei (Video)

Luni, 14 Octombrie 2013, ora 15:01
3120 citiri
PP-DD da in judecata traseistii si sesizeaza DNA si ANI - Bonus, motiune simpla pe codul insolventei (Video)
Foto: B1TV

Conducerea PP-DD a decis sa ii dea in judecata pe cei 27 de parlamentari care au parasit partidul dupa ce au fost alesi in decembrie 2012, dar si sa sesizeze DNA si ANI. In plus, PP-DD anunta depunerea unei motiuni simple pe codul insolventei.

Liderul deputatilor PP-DD, Daniel Fenechiu, a anuntat ca s-a decis "actionarea in judecata a celor care au plecat din PP-DD sau au fost exclusi", urmand sa li se solicite suma de 2 milioane de euro prevazute intr-o clauza a conventiei semnate in momentul in care au decis sa candideze. 27 de fosti membri PP-DD sunt in aceasta situatie, iar primul aflat in vizor este fostul lider al senatorilor Tudor Barbu, plecat la PC.

De asemenea, Daniel Fenechiu a mai anuntat ca va fi sesizat DNA pentru ca, asa cum s-a scris in presa, au fost vehiculate anumite sume de bani care le-ar fi fost oferite sub forma de prime de instalare, contracte sau functii date familiilor celor care au parasit partidul pentru a se inscrie in USL.

In opinia avocatului, acestea reprezinta fapte de coruptie si DNA trebuie sa se sesizeze.

O a treia actiune decisa de PP-DD impotriva celor care au parasit partidul implica Agentia Nationala de Integritate. Daniel Fenechiu a spus ca exista informatii legate de anumiti parlamentari fosti PP-DD in legatura cu care au fost incalcate "diverse prevederi" ale legii, de aceea va fi sesizata ANI.

Totodata, marti vor fi depuse la Senat si demisiile in alb semnate la momentul la care au candidat de senatorii PP-DD care au parasit partidul dupa alegeri. Daniel Fenechiu a reamintit ca aceste demisii in alb au fost semnate la data de 30.10.2012, inclusiv de Tudor Barbu, caruia acum i se cere sa isi respecte obligatia asumata.

Prezent la conferinta de presa, presedintele de onoare al PP-DD, Dan Diaconescu, a precizat ca partidul sau este nevoit sa recurga la clauzele din conventiile semnate inainte de alegeri pentru ca doar asa poate fi stopata migratia parlamentara si se poate face curatenie pe scena politica.

Dan Diaconescu si-a exprimat profunda dezamagire fata de fostul sau coleg de la OTV, Tudor Barbu, care a parasit PP-DD dupa ce a castigat cu 34% in colegiul din Gorj. "Din acest motiv e cap de lista", a explicat Dan Diaconescu.

Totodata, acesta a anuntat ca PP-DD depune oficial motiunea simpla pe codul insolventei, care a fost semnata de 24 parlamentari PP-DD, 28 de la PDL si alti cativa independenti.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#PPDD traseisti clauza milioane, #PPDD sesizare DNA traseisti, #Tudor Barbu demisie alb , #DNA