PP-DD a ramas fara birourile de la Senat - UNPR le-a luat sala de sedinta

Marti, 04 Februarie 2014, ora 07:59
2252 citiri
PP-DD a ramas fara birourile de la Senat - UNPR le-a luat sala de sedinta

Odata cu plecarea masiva a parlamentarilor lui Dan Diaconescu la Putere, PP-DD a ramas cu doar patru senatori, numar prea mic pentru a putea forma un grup parlamentar.

Din aceasta cauza, membrii PP-DD s-au trezit luni, cand s-au intors din vacanta parlamentara, ca usa fostului lor grup parlamentar se afla acum sigla UNPR.

Membrii PP-DD au ramas si fara sala de grup, dar si fara lucrurile personale care se aflau acolo, potrivit Romania Tv.

Vochitoiu: Eu si majoritatea senatorilor PP-DD am demisionat din partid. Mergem la majoritate

"Incerc sa-mi gasesc lucrurile. Aveam mapa de corespondente, acte de la comisii au fost luate. Pe mine nu m-a anuntat nimeni", a acuzat Vasilica Miron, unul din cei patru senatori care au mai ramas in PP-DD.

Contestatii la CCR

Senatorul PP-DD, Corneliu Popescu, spune ca intentioneaza sa sesizeze Curtea Constitutionala in legatura cu modul in care este redactat articolul 16 al Regulamentului Senatului.

Potrivit Regulamentului Senatului, "un grup parlamentar poate fi constituit si poate functiona numai daca cuprinde cel putin sapte senatori, care au fost alesi pe listele aceluiasi partid, ale aceleiasi organizatii a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliante politice sau aliante electorale".

PP-DD a murit la Senat? Liderul de grup: E ca in banc, unii zic ca era fata mare...

"Eu sunt convins ca din acel articol care spune 'constituirea si functionarea', avandu-l pe 'si' in mijloc, din punct de vedere juridic, nu poti trage concluzia ca grupurile initiale se desfiinteaza. Nu se pot constitui si functiona, dar nu spune ca nu se pot constitui sau functiona. E o problema pe care, bineinteles, o sa o sesizez Curtii Constitutionale si o sa vedem daca o sa primesc vreo decizie in sensul asta. (...)

Cuvantul 'desfiinteaza' nu este folosit in Regulament, ca daca ar fi fost folosit, s-ar fi dat si o solutie pentru ca vorbeste de independenti, de afiliati, dar nu vorbeste de cei ramasi intr-un partid dar mai putini decat grupul (sapte membri - n.red.) ", a spus Popescu, citat de Agerpres.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#PPDD murit Senat, #UNOR luat sala PPDD, #PPDD grup parlamentar senat , #Partidul Poporului
Comentarii
Poza CH 1291
CH 1291
rank 5
Nu ma mir, UNPR ia tot ce se poate lua...