PP-DD a denuntat protocolul cu PSD la nivel parlamentar

Marti, 02 Decembrie 2014, ora 16:03 4644 citiri
Foto: Site Daniel Fenechiu

Parlamentarii PP-DD au denuntat, marti, protocolul incheiat cu PSD in urma cu cateva luni. Totodata, acestia si-au ales un nou lider de grup, in persoana lui Daniel Fenechiu.

Majoritatea deputatilor PP-DD nu fusesera de acord cu semnarea protocolului, informeaza B1TV.

Daniel Fenechiu a demisionat din PP-DD: Am decis sa ma eliberez de tirania unei minoritati

Intr-o interventie la postul B1TV, Daniel Fenechiu (foto) a afirmat ca grupul deputatilor PP-DD a decis "sa isi ia soarta in propriile maini si sa reactioneze ca structura autonoma".

Intrebat daca ar putea fi organizat un congres extraordinar la care sa se ceara schimbarea actualei conduceri a partidului, in frunte cu presedintele Simona Man, Daniel Fenechiu a spus ca solicitarea "e mai veche", dar "la cererile repetate care sa rezolve problema de lipsa de legitimitate a conducerii" raspunsul a fost de fiecare data ca "viitorul congres va avea loc la exact 4 ani, adica in februarie 2016", iar, conform statutului, singura persoana care poate convoca un astfel de congres este chiar presedintele, Simona Man.

Democratie a la PP-DD: A cerut demisia conducerii si a fost exclusa din partid

Ponta a numit-o pe sefa PP-DD la conducerea Autoritatii Nationale pentru Turism

Pe de alta parte, Daniel Fenechiu a precizat ca ruperea acordului cu PSD s-a produs din cauza ca protocolul a fost negociat fara participarea grupului parlamentar, iar acesta nu a avut "nicio consecinta benefica pentru romani".

"Dupa 4 luni si jumatate de colaborare, niciun proiect nu a trecut de Camera Deputatilor sau de Senat, nicaieri nu se vede aportul PP-DD", a mai subliniat el, precizand ca el si colegii lui au avut de ales "intre a ramane o anexa a PSD si a ne lua spoarta in propriile maini".

Ponta isi rasplateste aliatii: Inca un lider PP-DD, intr-o functie importanta

In privinta fondatorului partidului, Dan Diaconescu, deputatul a recunoscut ca acesta o sustine in continuare pe Simona Man, si a afirmat ca el si el si colegii sai "regreta" ca Dan Diaconescu "nu intelege anumite lucruri".

"Ceea ce nu inseamna ca respectul pentru Dan Diaconescu ar fi stirbit, dar traim vremuri noi si PP-DD trebuie sa ia act de deciziile electoratului. Daca isi doreste sa supravietuiasca, trebuie sa se conformeze la ceea ce isi doresc oamenii.

Fac apel la toti parlamentarii alesi pe listele PP-DD, fie ca sunt independenti, fie ca sunt la alte formatiuni, sa se intoarca. Doar impreuna putem sa respectam electoratul care in 2012 ne-a trimis in Parlament", a mai declarat Daniel Fenechiu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com
Comentarii
S
Stan
rank 5
Mama. mama, cine mai intelege ce imbarligaturi mai sunt