OTV te oglindeste perfect CNA (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Joi, 12 Aprilie 2012, ora 23:02
3837 citiri
OTV te oglindeste perfect CNA (Opinii)
Foto: Facebook

Vad ca CNA a facut o pasiune pentru inchiderea OTV. Si o obsesie tot mai nesanatoasa pentru emiterea de sentinte cu dubla masura, ceea ce da nastere usor interpretarilor si suspiciunilor de orice natura.

Cand judeci emisiunile si realizatorii lor in functie de postul unde lucreaza, sanctionand cat se poate de diferit acelasi tip de derapaje, asta nu se mai cheama reglare a continutului din audio-vizual.

Dar lasand deoparte judecatile fine, unde interpretarea subiectiva poate fi acuzata din toate partile, sa mergem la fondul problemei. CNA este institutia care poate sa inchida un post de televiziune.

Oricat as citi argumentele lor in sprijinul acestei decizii, imi este imposibil sa le dau dreptate. Libertatea de exprimare e un drept castigat. Iar toti aplaudacii deciziei CNA de a inchide OTV - ba sunt unii care chiar se mira ca de ce vine atat de tarziu?! - tradeaza doar frustrarile, complexele de inferioritate (ori superioritate) si foarte multa prostie care-i stapaneste. Prostie macar pentru ca nu au rabdare sa duca o judecata pana la capat si sa o priveasca detasat de patosul lor intern.

Nu iti place OTV, consideri ca e o latrina, un fenomen nociv si otravitor pentru sanatatea mentala a ta sau a familiei tale? E atat de simplu - scoate postul din grila programelor. Asa nu vei avea nefericirea, nici macar din greseala, de a da peste chipul omniprezent si atoatestiutor al lui DDD de la PP.

O alta replica a celor care cred ca sunt detinatorii adevarului suprem si a intregii inteligente din Univers este ca: stiu ei mai bine ca prin desfiintarea OTV fac un bine societatii - asaneaza presa si curata mediul toxic al unei profesii ajunsa atat de straina scopului sau fundamental.

O alta stupizenie fara margini si o ipocrizie infinita. Audientele tot mai mari ale OTV tradeaza pofta pentru scabros a publicului (sa-i spunem asa in general - roman) de a defula. CNA ar face mai bine sa se intrebe si apoi sa gaseasca si un raspuns de ce, pe masura ce creste mizeria si prostia in stare pura din platourile OTV-ului, cresc si audientele postului de televiziune? Cu cat e circul mai mare, cu atat mai sus e si ratingul lui Dan Diaconescu.

Ca si crimele de la ora 17 - apropro, de ce nu se gandeste CNA sa interzica si jurnalul PRO TV? - sau dejectiile celorlalte posturi de divertisment, ca intreaga mascarada de la toate televiziunile de stiri, axate doar pe promovarea scandalului ca fir rosu al programelor lor, intreaga presa din Romania traieste prin si pentru scandal, conflict si oripilarea telespectatorului.

Trezirea nervilor adormiti, excitarea sensibilitatilor tot mai inerte si dependenta bolnavicioasa - sunt scopurile televiziunilor romanesti si nu numai.

Sa faca aici ceva CNA daca isi inchipuie ca este vreun jandarm al spiritului pur si al ratiunii critice! Altfel, sa isi aduca aminte cand domnii Traian Basescu, Emil Boc si doamna Elena Udrea isi umpleau ochii de lacrimi in fata lui DDD la OTV, cand isi varsau populismul disperat in campanii pentru a cuceri si pe ultimul spalat pe creier al Romaniei.

Atunci OTV o fi fost o televiziune onesta, frecventabila si recomandabila? Ca acum OTV organizeaza Revolutii copiate la indigo dupa decembrie '89 e ultima mare descoperire a emotiilor pierdute ale unui popor inselat, mintit si furat de 23 de ani de toti politicienii perindati pe la putere.

Interzicand OTV, vrea cumva CNA sa multiplice si sa verse apoi toata aceasta furie, la vot, in dreptul partidului lui DDD sau doar nu sunt in stare sa vada si dincolo de butonul de la telecomanda?

Iar daca vrea sa faca binele cu forta unui popor masochist, caruia ii place sa se injoseasca si mai mult privind o mizerie, oare nu face o greseala si mai mare decat telespectatorul pierdut ore intregi in fata unei emisii toxice si nefaste?

CNA si OTV raman din perspectiva asta doar polii opusi ai aceluiasi fenomen distructiv si nociv pentru orice constiinta lucida si ceva mai inteligenta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#CNA inchide OTV, #OTV emisie intrerupta, #OTV emite iulie, #CNA sanctiune OTV , #OTV