Oprescu, audiat la DNA in dosarul Diaconescu: Nu am fost niciodata santajat (Video)

Joi, 24 Iunie 2010, ora 15:38
5358 citiri
Oprescu, audiat la DNA in dosarul Diaconescu: Nu am fost niciodata santajat (Video)

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, s-a prezentat, joi, la sediul DNA pentru a fi audiat de procurorii anticoruptie, ca martor in dosarul in care realizatorul TV Dan Diaconescu este acuzat de santaj.

La intrarea in sediul DNA, Sorin Oprescu a spus ca a fost invitat de procurori pentru a da o declaratie, precizand ca a fost chemat ca martor in dosarul lui Dan Diaconescu, informeaza Realitatea TV.

Dan Diaconescu si Doru Parv au fost arestati (Video)

Se pare ca la dosar se afla o inregistrare telefonica pe care Dan Diaconescu a purtat-o, anul trecut, cu o alta persoana, in care era intrebat daca a vorbit cu "primarul".

Procurorii cred, pe de o parte, ca "primarul" ar putea fi cel al Zarandului, Ioan Mot, insa Diaconescu a spus, la audieri, ca putea fi vorba despre oricare alt primar, intrucat ar vorbi foarte des atat cu primarul general, Sorin Oprescu, cat si cu primarii de sector Marian Vanghelie si Andrei Chiliman.

Sorin Oprescu a declarat la iesirea de la audieri ca nu crede ca Dan Diaconescu este vinovat si a precizat ca ar putea fi eliberat curand, tinand cont de faptul ca vineri Tribunalul Bucuresti judeca recursul acestuia la decizia de arestare preventiva.

Oprescu a mai spus ca relatia de prietenie dintre el si Diaconescu a inceput in 2005 dupa ce l-a operat de apendicita.

"Nu cred ca este vinovat. Este un prieten si un om foarte bun. Am devenit prieteni dupa ce am vazut cum arata si pe dinauntru. A venit la mine si mi-a spus ca nu are nimic. Eu i-am spus ca are, l-am operat si dupa ce l-am operat nu mai avea nimic", a declarat Sorin Oprescu.

In 2005, in urma unei crize de apendicita, Dan Diaconescu a fost internat, de urgenta, la Spitalul Municipal. Initial, el a crezut ca este vorba despre ulcer sau gastrita, dar medicii i-au spus ca problema este apendicul. Operatia fost facuta de doctorul Sorin Oprescu.

Oprescu a mai spus ca a fost intrebat de procurori in legatura cu o referire facuta de Dan Diaconescu intr-o discutie telefonica, in care patronul OTV era intrebat de interlocutor daca "a vorbit cu primarul".

"Ei bine, uite ca nu sunt eu primarul", a declarat Sorin Oprescu, precizand ca nu despre el este vorba in acea interceptare.

Oprescu: Nu am fost niciodata santajat

Pe de alta parte, Sorin Oprescu a spus ca nu a fost niciodata santajat de presa.

"Nu am fost santajat niciodata, nu mi s-au cerut bani niciodata ca sa apar la televizor", a spus Sorin Oprescu.

Dan Diaconescu si Doru Parv, retinuti de DNA (Video)

Dan Diaconescu si un colaborator al OTV, Doru Parv, au fost arestati preventiv miercuri dimineata, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor DNA.

Asta dupa ce acestia l-ar fi santajat pe primarul comunei Zarand, din judetul Arad, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre acesta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#Sorin Oprescu DNA Diaconescu, #Oprescu Diaconescu DNA , #DNA