Opinii: Domnu' Dan, "fiul poporului"

Miercuri, 18 August 2010, ora 22:05
4079 citiri
Opinii: Domnu' Dan, "fiul poporului"
Foto: catavencu.ro

Dan Diaconescu s-a erijat in "fiul poporului". Profitand de ocazia unica de a poza in victima cu catusele la maini, acum se vrea salvatorul acestei tari.

Un salvator care nu stim, deocamdata, pana nu se pronunta justitia, daca nu este pasibil de inchisoare. Un salvator cu proiecte fantasmagorice, demne de cele mai reusite farse.

Avid de popularitate, isi organizeaza concerte in aer liber. Urca pe scena sa-i salute pe spectatori, apoi coboara printre ei, intr-o "baie de multime" ca un adevarat prezidentiabil, inundat in valuri de simpatie. El traieste intr-o realitate paralela, asa cum crede ca, in fiecare seara, milioane de romani ii urmaresc emisiunea.

Partidul Poporului, pastorit de el, a ajuns in sondaje la 13%, cam cat are PD-L-ul (15%) dupa scaderea in sondaje. Este momentul lui Dan Diaconescu, e un lucru clar. El mai poate smulge o lacrima oamenilor saraci, el le mai poate hrani iluziile din noptile albe in care stau si il asculta ca hipnotizati.

Evolutia lui "domnu' Dan" este similara cu cea a lui George Becali. Si el a beneficiat de un capital enorm de simpatie din partea oamenilor, dar nu a stiut sa o materializeze in alegeri. Propriile gesturi l-au tradat. Nepriceperea in politica l-a costat scump. Simpatia in popor a sporit datorita catuselor care le-au atarnat la maini amandurora mai multe sau mai putine zile.

Acum, Dan Diaconescu are curajul sa apara si sa promita oamenilor schimbari ce vor avea loc in 24 de ore de la inscaunrarea sa la Cotroceni. Retorica de Vadim-Tudor. Curios lucru cum patronul unei televiziuni care a dat cateva tepe televizate isi ia indrazneala de a mai vantura astfel de idei prin fata poporului pacalit de atatea ori. Caritas si FNI sunt doar doua exemple dureroase din trecutul naiv al romanilor dornici de imbogatire peste noapte.

In studioul OTV se aduna aporoape in fiecare seara "specialistii" Partidului Poporului.

L-am vazut acum cateva zile pe Ovidiu Cuncea, ramas fara ocupatie, se pare, si pripasit prin ograda lui Dan. Un alt specialist este, cu siguranta, Doru Parv, clarvazatorul postului, cel care nu a reusit sa iasa pana acum din arest. Cand va iesi, va fi un "justitiar" si mai energic decat patronul lui.

Artistii poporului se aduna si ei in studioul OTV si ii canta candidatului la presedintie imnuri compuse doar pentru el, intr-o mascarada care aduce aminte de cultul personalitatii ceausiste.

Foarte zambaret si plin de idei revolutionare, Dan sta in mijlocul lor si se leagana de pe un picior pe altul, pierdut cu gandul in viitoarea Romanie pe care o va cladi. Sunt vise din noptile de vara, care, insa, rezista doar atat: cat o vara...

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#Dan Diaconescu presedinte, #Partidul Poporului OTV , #OTV