Opinii: Dan la DNA

Joi, 24 Iunie 2010, ora 21:32
3292 citiri
Opinii: Dan la DNA

Senzationalul Dan Diaconescu a ajuns el insusi subiect de senzatie pentru propria televiziune si nu numai. Intrat in top 300 milionari in euro ai Romaniei, celebrul DD, se confrunta la aceasta ora cu asprimea catuselor DNA.

Brusc, breasla ziaristilor deontologi iese in prim plan si deplange soarta colegului lor. In frunte cu Sorin Rosca Stanescu vin si deplang prin studiourile televiziunii poporului soarta celebrului realizator.

Cam dubioasa prezenta sa in topul milionarilor romani, la fel de dubioasa precum emisiunile prefabricate de DD. Si sa nu uitam ca la fratele OTV, DDTV, s-au difuzat filme fara a fi cumparata licenta de la distribuitor.

Diaconescu a impus in prim-planul televizual din Romania televiziunea de garsoniera, unde cine doreste suna la usa si intra in direct cu poporul. De la preoti deveniti pacatosi, pana la oameni cu orientari sexuale dintre cele mai cautate, toti si-au gasit locul in studioul improvizat, intr-un apartament din Romana.

Dan Diaconescu are meritul de a fi adus in peisajul mass-media un nou mod de a face audienta. O audienta bazata pe povesti prefabricate si povesti inventate. Daca un celebru patron de scoala pentru fotomodele dorea sa-si faca putina reclama, isi lua una dintre multele fete de la agentie, ii punea un sarpe la gat si inventa o poveste. Spun ca este un merit pentru ca acest model a fost repede preluat si de alte televiziuni generaliste. Si atunci cand faci audienta lumea te apreciaza si te copiaza. Audienta este suverana.

Daca nu avea un subiect, celebrul Dan gasea repede un mod sa-si tina celebrul talkshow senzational. Fie gasea o batrana care sa danseze pe manele, fie inventa peste noapte un numerolog sau o clarvazatoare. Asa am ajuns sa avem parte de convorbiri cu Elena Ceausescu in direct sau cu celebra Elodia, iar Iliuta numerologul ne ghicea viitorul.

Prostia in stare pura a fost preferata de multi romani in locul prostiei puse in scena de unele grupuri umoristice, precum Vacanta Mare. Asa au murit Leana si Costel, Axinte si Lila. Acum telespectatorii au descoperit personaje ca Fernando de la Caransebes, Nikita sau Naomi. De ce sa nu te uiti si sa te minunezi de prostia unor oameni reali in loc sa-l mai urmaresti pe Garcea despre care stii ca este Mugur Mihaescu?

Acum, domnul Dan, cum il numesc cativa suporteri in fata judecatoriei, a ajuns dupa gratii. Cine sa-i sara in ajutor daca nu propriul post cu ai sai jurnalisti de vaza?

Studiourile imense in care s-a mutat OTV-ul nu au prea fost de bun augur pentru televiziunea lui DD. Audienta postului a ajuns, in anumite momente, chiar sub cea a canalului pentru copii Disney.

Un anume Bichir, cica deontolog, un altul de la care n-am retinut decat inaltimea, Serghei, Viorel, chiar si Banicioiu de la PSD toaca si iar toaca si ne spun ce abuz s-a facut asupra unui mare jurnalist. Este se pare primul jurnalist in catuse din istoria democratica a Romaniei, ne spun cei enumerati mai sus.

Da, domnilor dar nu este incatusat pentru un act jurnalistic pe care l-ar fi savarsit in mod ilegal. Este vorba despre acuzatii grave precum santajul si amenintare la adresa unei persoane.

A face scenariii cu implicatii politice in acest caz este total deplasat. Probabil ca Banicioiu de-aia venise pe acolo... Sa-i mai puna in carca un caz lui Basescu. Cert este ca multi realizatori ii datoreaza lui Dan banii pentru licenta. Licenta pe care ar trebui sa o detina bossul OTV pentru patentarea emisiunilor in care mahalaua si prostul gust sunt la ele acasa. Madalin Ionescu sau Maruta lucreaza, inca, cu marfa lui DD.

A inventat, a prefabricat subiecte si scenarii de emisiune. A pacalit o masa mare de oameni. S-a mutat din garsoniera si cifrele audientelor sunt foarte slabe.

Daca Dan si-a prefabricat un dosar si acum cauta sa salveze audienta pierduta a OTV, cat vom avea parte de serialul "Dan la DNA"? Pe Elodia am savurat-o cam doi ani. Ce zici Dane, cat stai pe acolo? Esti dispus sa sacrifici o vara pentru cifrele de audienta? Cred ca OTV ar fi lider detasat.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Dan Diaconescu DNA, #serial Diaconescu DNA , #DNA