Opinii Calusarul lui Diaconescu si Paparudele lui Basescu

Sambata, 28 August 2010, ora 22:36
4035 citiri
Opinii Calusarul lui Diaconescu si Paparudele lui Basescu
Foto: antena3.ro

Dan Diaconescu a fost intr-o vizita obisnuita pe la DNA. Nimic neobisnuit pana aici. A spus ca, dupa ce va ajunge presedinte, va transforma aceasta cladire in care este oligat sa dea declaratii intr-un loc de utilitate publica, o va da lumii sa se bucure de ea. Nici pana aici nu am aflat nimic neobisnuit. Acum intra in scena calusarul lui Dan.

"Viitorul presedinte al Romaniei" a fost sustinut la intrarea in sediul DNA de ....un calusar. Este calusarul care a devenit un simbol al Bucurestiului. Unul modern, cu un DVD portabil care ii ghideaza pasii dansului sau ritualic. Descantecul lui i-a creat o aura de invincibil favoritului sau, care s-a urcat apoi in masina de lux care il astepta.

Ne-am obisnuit cu el de la meciurile de fotbal ale Stelei, cand s-a dus sa il descante si pe credinciosul Gigi Becali. Acum a venit randul "fiului poporului" sa beneficieze de prezenta lui. A invocat spiritele, a executat un dans ceremonial, a tinut poza "viitorului presedinte al Romaniei" atarnata deasupra capului, alaturi de o icoana, in timp ce acuzatului i se lua un interviu. Ar fi bun ca sef de campanie al domnului Dan.

Iata cum devine Romania o tara rurala, asa cum a fost si cum a ramas intotdeauna. Cam asta suntem in termeni de infrastructura, nu mai zic de mentalitate. Nu spun ca ar fi una neadecvata. Ni se potriveste din plin, e pe masura conditiilor pe care le avem acum. Din pacate, nu exploatam si economic acest specific rural.

Pe de alta parte, presedintele Traian Basescu a intuit aceeasi realitate. El ne lasa la mila lui Dumnezeu spunand ca statul nu prea mai are ce sa faca in multe privinte, de bani nici nu poate fi vorba. Nici macar o vorba buna nu mai vad romanii. Tot catre aceste forte mitice ne trimite si domnul Basescu. Nu ar fi de mirare ca, peste ceva timp, presedintele nostru sa ne trimita sa locuim in bordeie, asa cum faceau stramosii nostri.

De cate ori avem nevoie de ceva, sa executam un ceremonial si poate vom fi binecuvantati cu ceea ce ne dorim. Cum agricultura este la pamant, mai exact sub pamant, nu ne ramane decat sa ne inchinam lui Dumnezeu sa ne dea recolta. Noi nu facem nimic pentru a exploata ceea ce ne-a daruit natura. Iar cand am avut, le-am devastat pe toate.

Ce ne ramane acum de facut? Sa infigem un cutit in batatura cand ploua, ca sa nu ne dea grindina, sa il purtam pe ogoare pe Caloianul de lut, pentru ca ploaia sa ne binecuvanteze. Sa chemam un preot sa faca slujbe prin sat, cand e seceta. Iar daca nu ne va iesi, putem chema cateva Paparude pe care sa le imbracam in frunze si sa le stropim ritualic.

Aceleasi paparude ar fi bune si pe la ministerele de Finante si Munca, sa mai scoata spiritele rele si sa purifice gandurile intunecate ale domnilor Seitan si Vladescu. Poate calusarul, caloianul si paparudele ne vor mai salva de legile dracesti date de ei.

Sa invocam spiritele sa nu murim pe patul de spital. Sa ne rugam ca totul sa fie bine si sa nu avem ghinion cu vreun scurt-circuit pe la instalatii. Totul va fi bine, intr-o tara inapoiata ca infrastructura si mentalitate cu cateva zeci de ani fata de consoartele ei din UE. Mai bine sa vina Caloianul si Paparudele la putere. Am fi mai ocrotiti.

Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Iulian Dumitrescu rămâne sub control judiciar. DNA a dispus prelungirea măsurii asupra președintelui suspendat al CJ Prahova
Procurorii DNA au prelungit cu încă 60 de zile măsura controlului judiciar şi restricţiile impuse iniţial preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean Prahova Iulian Dumitrescu, fost...
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Plângere penală depusă de USR împotriva lui Robert Negoiţă, pentru contracte cu dedicaţie de peste 15 milioane euro
Candidatul USR pentru Primăria Sectorului 3 Lucian Judele şi deputatul USR Emanuel Ungureanu au depus o plângere penală împotriva primarului Sectorului 3 Robert Negoiţă şi a...
#Dan Diaconescu, #DNA, #calusar, #Traian Basescu, #Seitan, #vladescu, #taxe, #impozite, #DDA , #Traian Basescu
Comentarii
Poza T. basilic
T. basilic
rank 5
Ca sa vezi, "mai poet necunoscut" ce inseamna forta cuvantului : Daca schimbi colo, in susul articolului "interviu"cu "interogatoriu", intregul tau text ti se usuca si-ti cade !!