Lovitura de teatru a lui Dan Diaconescu (Opinii)

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 08:44
13664 citiri
Lovitura de teatru a lui Dan Diaconescu (Opinii)

Intuitia lucreaza cu o viteza uluitoare in capul plin de idei nastrusnice ale originalului Dan Diaconescu, pornit de la zero cu cativa ani in urma, cand a parasit "Jurnalul National" cam cu coada intre picioare, incercand sa-si faca un ziar propriu.

Ziarul propriu era o foaie trasa la xerox in cateva zeci, poate sute de exemplare, unde isi publica propriile articole, plus o importanta rubrica de mica publicitate. Era pe vremea cand intreprinzatorii nu-si puteau deschide afacerea, pana nu obtineau mai intai avizul de la mediu, pe baza unui anunt publicat la ziar.

Revolta telespectatorilor OTV

Ziarul cu anuntul era "Oglinda" lui Dan Diaconescu, care isi instalase agentul chiar in holurile agentiei pentru mediu. Mergeai sa depui dosarul, aflai ca-ti trebuie anunt si, in loc sa cauti agentiile prin tot orasul, dadeai chiar in hol peste agentul de la "Oglinda". Cu ziarul tras la xerox, te prezentai la "mediu" si gata.

Afacerea cu "Oglinda" a prosperat, iar patronul a avansat de la presa scrisa la cea audiovizuala. Asa a aparut OTV, adica "Oglinda"-TV. Ratingul insa se face cu multa publicitate si cu emisiuni nu prea ortodoxe, pentru care lui Dan Diaconescu i-a fost retrasa licenta.

Intuitia a continuat atunci sa lucreze cu o viteza si mai ametitoare, pentru ca nimic nu poate mari mai bine ratingul unui post, chiar si suspendat, decat retragerea "abuziva" a licentei.

A urmat revolta telespectatorilor, dornici de emisiuni neortodoxe, contestatia patronului, o noua documentatie si o noua liceneta. OTV a reinviat, spre bucuria unor telespectatori, despre care e greu sa faci alta apreciere decat aceea ca sunt multi.

Sansa de a sta in catuse

Intuitia a lucrat din nou. Dan Diaconescu avea nevoie de un "clenci", care sa sparga inima targului si sa atraga atentia doritorilor de senzational. "Clenciul" a aparut de la sine, cu numele de cod Elodia, ceva aducator de multi spectatori si multa publcitate.

Nu pot intra in amanunte, ca sa-mi dau seama cu ce a suparat autoritatile Dan Diaconescu. Presa spunea ca nu si-ar fi platit impozitele, ca nu si-ar fi declarat veniturile, ca nu-si putea justifica averea. Oricine ar fi fost deranjat de asemenea acuze.

Nu e cazul lui Dan Diaconescu. Pentru el, a fost o adevarata pleasca, o mana cereasca, mai mult decat un loz casigator, ziua cand i s-au pus catusele.

Catusele s-au dovedit mai norocoase decat insasi Elodia. Era motivul ca telespectatorii sa se adune gloata in jurul postului OTV, in semn de protest, contra autoritatilor.

N-a stat DD la zdup decat doua-trei zile, dar a meritat. A iesit de acolo aclamat de o multime, in fata careia i-a fuctionat din nou intuitia cu viteza luminii. Era exact momentul sa-si infiinteze un partid.

Conform spuselor sale, partidul va lovi in ciocoi, va zdrobi abuzul, coruptia si saracia, va aduce buna starea si va pune in catuse pe cei care l-au pus pe el in catuse.

Colacul de salvare

Privind figura emblematica a patronului, nimeni nu-si inchipuia ca partidul va fi luat in seama de sondaje, dar acestea au aparut si chiar au inceput sa urce. Era momentul ca intuitia sa functioneze din nou.

Flerul ii spunea ca nimic nu e mai profitabil pentru tara, decat un moment de ananghie, o nemultumire publica, o clipa de revolta. Din nou a aparut o pleasca, o mana cereasca, un adevarat chilipir in viata patronului PPDD: dezastrul de la Oltchim.

A sosit momentul sa demonstreze ca el este colacul de salvare al dezastrului, ca e in stare sa vina la licitatie cu o oferta generoasa, in timp ce ceilalti cauta sa cumpere pe nimic.

A amintit cum s-au vandut inteprinderi valoroase cu un leu, numai ca sa le ia cineva, a sugerat ca si acum se pregatesc unii sa cumpere pe nimic si ca, venind el cu sume rezonabile, va castiga sigur, daca licitatia nu-i masluita.

Castigatorul

Intamplator sau nu, nici nu se putea maslui o licitatie transmisa in direct. Intamplator sau nu, Dan Diaconescu a calculat corect, cel putin deocamdata, si a castigat.

Dar castigul cel mare abia de acum incepe. El va fi rasfatatul emisiunilor televizate. Daca se vor plati la Oltchim salariile restante si se va relua activitatea, el va aparea acolo ca un print pe un cal alb.

Nu m-as mira ca electoratul, prostit de politicieni, satul de USL, de PDL si indiferent fata de UDMR sa traga cu ochiul spre colacul de salvare numit PP-DD. Daca partidul va reusi sa intre in decembrie la guvernare, lui Dan Diaconescu nu-i va mai ramane decat un pas de facut: sa astepte pana in 2014, la prezidentiale.

Nu-mi dau seama daca asa ceva este o pedeapsa pentru clasa politica, pentru noi toti, sau daca de fapt asta meritam.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Dan Diaconescu PPDD, #Dan Diaconescu Oltchim licitatie , #OTV