Liderii PPDD - colectie de penali, extremisti, controversati

Luni, 02 Aprilie 2012, ora 13:46
5481 citiri
Liderii PPDD - colectie de penali, extremisti, controversati

Formatiunea patronului OTV, nou-aparutul Partid al Poporului Dan Diaconescu, reuneste o serie de personaje catalogate de presa drept "dubioase" ori implicate in afaceri cu iz penal.

Radu Orzata este presedintele celei mai importante filiale a PPDD, cea din Bucuresti. Acesta este insa un personaj controversat, desi la prima vedere joaca rolul unui profesionist in domeniul energiei, scrie Romania Libera.

Radu Orzata este fiul lui Alexandru Orzata, fost director general al Alro Slatina (cel mai mare consumator de electricitate al statului roman -n.red.), personaj implicat in multiple scandaluri legate de licitatiile dubioase prin care statul roman a achizitionat pacura de zeci de milioane de euro de la o serie de firme controlate de basarabeanul Constantin Iavorski, fost ministru al Energiei in Republica Moldova, despre care presa de investigatii din Romania a scris ca ar fi un apropiat al serviciilor secrete ruse, scrie aceeasi publicatie.

De Iavorski sunt legate informatii despre adevarate retele de oficiali din Ministerul Industriilor pe vremea lui Dan Ioan Popescu, care i-au facilitat basarabeanului contracte uriase de alimentare cu combustibili a institutiilor statului roman, de la CFR la Metrorex pana la CET-uri. Iavorski a fost suspectat si de contrabanda cu pacura la inceputul anilor 2000 si de diverse operatiuni de transfer al banilor prin retele complicate de off-shore-uri.

Boldea, aproape in PPDD

Deputatul penal Mihail Boldea, arestat pentru inselaciune si constituirea unei grupari infractionale, a fost la un pas sa se inscrie in PPDD. El a apucat sa si anunte acest lucru, afirmand ca va castiga alegerile pentru PPDD, din inchisoare.

In cele din urma, PPDD s-a distantat de acesta, dupa scandalul izbucnit in urma plecarii acestuia in Kenya, chiar inainte ca Parlamentul sa-i ridice imunitatea si ICCJ sa-i dea mandat de arestare.

Boldea urma sa fie adus in PPDD de Eugen Durbaca, un cunoscut traseist politic, seful filialei din judetul Galati. Dupa ce s-a aflat ca Durbaca e si el implicat in escrocheriile lui Boldea, se pare ca PPDD s-a distantat si de acesta.

Extremism cu simpatii naziste

Vlad Gabriel Hogea, fost parlamentar PRM si acum seful organizatiei PPDD Iasi, e cunoscut pentru vederile sale extremiste, el declarandu-se simpatizant al nazistului Julius Streicher, criminal de razboi executat dupa al Doilea Razboi Mondial.

Cartea sa, "Nationalistul", a trebuit sa fie retrasa de pe piata in urma scandalului provocat de lumea intelectuala, care s-a aratat revoltata de xenofobia prezenta in respectiva lucrare.

Filiala Timis, condusa de un posibil traficant

Seful PPDD Timis e Adrian Diaconu, unul din cei mai controversati oameni din vestul tarii, e trimis in judecata pentru trafic de masini furate, iar dosarul sau se afla acum la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Partidul Poporului lideri penali, #Partidul Poporului controverse lideri , #Partidul Poporului