Dan Diaconescu nu poate parasi Romania: judecarea cererii a fost amanata

Vineri, 16 Iulie 2010, ora 15:59866 citiri
Dan Diaconescu nu poate parasi Romania: judecarea cererii a fost amanata

Judecatoria Sectorului 1 decis sa amane cererea DNA de prelungire a interdictiei lui Dan Diaconescu de a parasi tara, pentru ca sedinta sa fie publica, in timp ce sedinta de vineri, in care se judeca prelungirea mandatului de arestare pentru Doru Parv, va fi secreta.

Initial, Judecatoria Sectorului 1 fixase pentru vineri, la ora 12.30, judecarea cererii DNA de prelungire a mandatului de arestare pentru Doru Parv, colaborator al OTV, precum si a interdictiei realizatorului TV Dan Diaconescu de a parasi tara.

Pentru ca solicitarea in cazul lui Diaconescu trebuia discutata in sedinta publica, iar cea a lui Parv in sedinta secreta, judecatorul a dispus separarea cauzelor, au declarat avocatii la iesirea din sala de judecata. In consecinta, cererea DNA in cazul lui Diaconescu se va discuta la un alt termen, ce urmeaza sa fie stabilit, iar prelungirea arestarii lui Parv va fi judecata vineri.

Vineri dimineata patronul OTV Dan Diaconescu s-a prezentat la DNA, pentru a fi audiat de procurorii anticoruptie in legatura cu o a doua acuzatie de santaj, care il priveste pe omul de afaceri Petru Paul Tardea si in care este cercetat si Mihai Ghezea. La plecarea de la sediul Directiei, Diaconescu a sustinut ca a refuzat sa faca declaratii in fata anchetatorilor.

Dan Diaconescu si un colaborator al OTV, Doru Parv, au fost arestati preventiv pe 23 iunie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor DNA, dupa ce acestia l-ar fi santajat pe primarul unei comune din judetul Arad, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre acesta. Pe 25 iunie, magistratii Tribunalului Bucuresti l-au eliberat, insa, pe Diaconescu, iar Doru Parv a ramas in arest.

Dan Diaconescu a fost lasat in libertate de Tribunalul Bucuresti pentru ca nu este recidivist si are un copil in intretinere, se arata in motivarea deciziei din 25 iunie, in care magistratii sustin ca, pe de alta parte, sunt indicii ale existentei unui grup infractional la OTV.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii