In ultima zi de campanie, un candidat ar putea ajunge la inchisoare

Vineri, 31 Octombrie 2014, ora 11:457865 citiri
In ultima zi de campanie, un candidat ar putea ajunge la inchisoare
Foto: dandiaconescu.ro

Dan Diaconescu, in prezent candidat la alegerile prezidentiale, ar putea afla vineri decizia instantei in procesul in care este acuzat de santaj.

Curtea de Apel Bucuresti judeca astazi recursul lui Dan Diaconescu impotriva condamnarii la trei ani cu executare pentru santajarea fostului primar al comunei aradene Zarand si a omului de afaceri Paul Petru Tardea, informeaza Evenimentul Zilei.

Dan Diaconescu - Ce promite

Sedinta de vineri a fost programata dupa ce pe 3 octombrie instanta a amanat procesul pentru a da posibilitatea inculpatilor Mitrus Ghezea si Dorel Parv sa-si angajeze avocati.

De altfel, la data respectiva, Dan Diaconescu a solicitat judecatorilor Curtii de Apel Bucuresti sa amane pe timpul campaniei electorale judecarea dosarului sau in care este acuzat de santaj. Cererea i-a fost insa respinsa.

Alegeri prezidentiale 2014: Dan Diaconescu vrea sa-i fie amanat dosarul pe timpul campaniei

Pe 18 decembrie 2013, Judecatoria Sectorului 1 l-a condamnat pe Dan Diaconescu la trei de ani de inchisoare cu executarea pedepsei, pentru savarsirea infractiunii de santaj, insa decizia nu a fost una definitiva.

Prin aceeasi decizie, lui Dan Diaconescu i s-au interzis mai multe drepturi, printre care si acela de a fi ales intr-o functie publica, timp de trei ani dupa executarea pedepsei principale cu inchisoarea.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News