Exorcizarea audiovizualului, via OTV (Opinii)

Joi, 24 Ianuarie 2013, ora 10:39
7602 citiri
Exorcizarea audiovizualului, via OTV (Opinii)

Cineva afirma, pe buna dreptate, ca malaria a fost eradicata, nu omorand milioane de tantari, ci asanand baltile. CNA a inceput drenarea unui asemenea smarc.

Este un pas catre primenirea mediei televizate. Cel putin in cazul "recidivistului" OTV, post care ani de-a randul i-a luat in tarbaca pe fidelii sai privitori. Sfidand bunul simt, decenta si rolul pe care potrivit regulilor ar fi trebuit sa-l joace.

Consiliul National al Audiovizualului a reusit, sper ca de aceasta data pentru totdeauna, sa deschida larg pentru aerisire usile si ferestrele odaii media patronate de catre un fost samsar de maiouri si acadele indesate in papornite oltenesti tocmai hat, departe, in bazarele de pe malul Bosforului.

Dintre toti speculantii de rahat turcesc si slapi de-o vara, domnu' Dan s-a dovedit cel mai raspanditor de noxe. Deoarece a folosit la maximum un fenomen ce bantuie pustiitor tara. "Din comoditate, prea multi oameni ii lasa pe cei putini sa gandeasca pentru ei", remarca jurnalistul C.T. Popescu. "Comod in gandire" era si formula lui Tutea despre cel sarac cu duhul.

Patronul OTV colectiona cinic - in borcanul lui cu formol - scapatate dame de consum, dezertori din educatie, smenari nemultumiti de hotararile instantelor, scuipatori de Biblie. Mai faceau coada la usa garsonierei emitatoare de pucioasa pseudovrajitoare invinetite de cocartieriste, traficanti de rumegus, primarite inselate de padurarul satului etc.

Aceste miniacte rupte din comedii bufe au contribuit la tragedia unei "educari" in masa pe principiul liberei exprimari asigurate prin Constitutie. Abilitatea lui Diaconescu a constat in faptul ca "omul de televiziune" a realizat in si la timp util lui insusi cat de ieftin a devenit romanul.

Dispus sa se holbeze nopti in sir la expunerea lenjeriei intime a celor pentru care pudoarea e un moft. Dezinhibatii erau la ei acasa. Platind intrarea, fireste.

Acum, vesnica victima a regimurilor traversate cu Rolls-ul si elicopterul e manios pe tandemul politic Basescu-Ponta. Chiar, cum si-au permis cei doi demnitari de rang inalt sa asiste impasibili la suprimarea unui post mai tare ca CNN, CBS, Canal + si Al Jazeera luate la un loc si ridicate la patrat?

Dom' Dan arata acuzator masei sale populare, cu degetul acela intepenit din sigla PP-DD, catre cei doi calai ai OTV. Un fel de "so pe ei, ca v-au luat delicatesa din blid!" DD-ul micului ecran(izat) a ajuns la notorietate prin abuzarea sinapselor precare si frangerea ventriculelor subrede, intemeind un hibrid hidos intre caragata si caterinca.

Pentru care trebuie sa plateasca. Poate incepe cu cele 52 de amenzi aplicate de CNA pentru incalcari ale legislatiei audiovizualului in 2009, 2010, 2011 si 2012. Adunate, cam cate una pe saptamana vreme de un an. Diaconescu a sfidat pe oricine si oricand a voit. Campanie electorala in afara termenilor prevazuti de lege.

Viol in grup al limbii romane. Sta marturie concluzia Institutului de Lingvistica al Academiei Romane (55 de incalcari flagrante si locul I) numai in octombrie anul trecut. Cate or mai fi, Dumnezeu cu mila.

Daca tot nu i-a iesit cacealmaua de iarmaroc oltenesc pe numele ei Oltchim, dublu "D"-ul sa marcheze banul la amenzile stivuite 4 ani si poate avea din nou liber. La slobozirea de nestemate prin cablu si satelit.

Mijloace tehnice ce urmeaza eventual sa compara in tribunal din postura de parate pentru cardasie de grup infractional organizat cu presedintele Basescu si premierul Ponta. Totul e posibil in Romania. Teritoriu in care daca se cearta doua tiganci afla toata lumea, iar cand polemizeaza doi academicieni nu stie nimeni.

O contributie importanta o are si impricinatul post tv. Trimis acum acolo unde trebuia sa-i fie demult locul. Dupa un ecran colorat funebru. Deoarece a contribuit cat l-au tinut madularele la inflorirea subculturii.

La urma-urmei, nu s-au imputinat aceia care gandesc si vorbesc bine, ci s-au inmultit aceia ce le fac prost pe amandoua.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#CNA licenta OTV, #sanctiuni OTV, #Diaconescu OTV, #OTV inchis , #OTV