Editorial Dar de ce-i Dan Diaconescu atat de irespirabil?

Vineri, 29 Iulie 2011, ora 08:19
4326 citiri
Editorial Dar de ce-i Dan Diaconescu atat de irespirabil?

Minte, fura, e ipocrit, nebun, penal si bate la usa? Acestea sunt motivele pentru care Dan Diaconescu este considerat un gandac, un sobolan, un paianjen, tot ce-i mai scarbos in peisajul politic.

Eu insumi am crezut uneori ca e deranjat mintal, mi-a starnit lehamitea deoarece a gazduit in platoul sau de buzunar tot ce a apucat sa se reverse din Cutia Pandorei, si am avut naivitatea sa imi imaginez ca romanii care-l gusta seara de seara se vor satura la un moment dat de stimulii azvarliti cu generozitate in casele lor, si vor evolua.

Am gresit. Omul nu e nici nebun, nici josnic prin manelizarea spatiului public. Ci teribil de inteligent.

Intr-o lume unde fiecare bun are pe el inscris un pret, unde comertul a inlocuit sfiala, nuanta, valoarea intrinseca a unui picur de ploaie sau a unei vaci care doarme langa vitel, Dan Diaconescu a fost mai destept cu o secunda, asa ca Ion Cristoiu cand a inventat paradigma "Bulinei rosii".

A stiut ca in strafundurile multora, sau mai la vedere, depinde de nivelul instruirii, este suveran prostul gust. Nemanifestat - avea si dictatura avantajele ei - , prin urmare asteptat de un teren virgin. Cum pauperizarea unei societati este invers proportionala cu dezvoltarii constiintei, moralei, transformarea individului in om, iata si datele problemei.

Care problema a luat o turnura umoristica. Unde pana mai ieri, asii televiziunilor "serioase" il puneau la stalpul infamiei, au ajuns sa-i adopte reteta, aducand, astfel, prostul gust la desavarsire. Generalistele i-au pus poza in regia de emisie, cele de stiri au dedicat amanuntelor sangeroase, sau de can-can, spatii fertile, dupa primele zece minute de jurnal.

Cum prin platoul lui Dan Diaconescu au trecut cei mai importanti politicieni ai tarii, de la cei mai stilati la cei mai ciobanasi, la un moment dat, omul s-a prins ca nu are de ce sa aiba complexe de inferioritate. A realizat ca intre el si menajerie nu e nicio diferenta de creier, dimpotriva, prin urmare de ce sa nu-si incerce norocul? Mai ales ca exercitiul atator ani de balaceala in natura umana este desavarsit.

Pentru ca ar transfera pe scena politica stilul sau? Si ce contine, ma rog, aceasta scena, atat de pretios, de pur, de plin de seva, incat ar putea strica Dan Diaconescu definitiv? Niste criminali ai sperantei se tem cumva ca patronul OTV ar putea sa le readuca romanilor, sau macar unei halci bune de aspiranti, culoarea in obraji?

Pe ce baze? Vinde iluzii, fireste, insa cine nu face asta dintre politicienii consacrati, respirabili, frecventabili? Cu ce este Dan Diaconescu mai golan decat ei?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Replică tăioasă pentru Piedone. Nicușor Dan a ieșit la atac: "Asta e singura luptă care contează!"
Nicușor Dan este susținut la aceste alegeri de Dreapta Unită, formată din USR, FD și PMP. Edilul, care are de dus o luptă dificilă cu Cristian Popescu Piedone, a ieșit la atac, în cadrul...
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
#Dan Diaconescu candidat preseintie, #Dan Diaconescu politica, #Dan Diaconescu OTV , #OTV
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
DD e tigan sadea...si interlop certat cu legea..proxenet
Poza Ghilotina
Ghilotina
rank 5