Domnul Dan il termina nervos pe Victor Ponta (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Sambata, 29 Septembrie 2012, ora 23:51
11604 citiri
Domnul Dan il termina nervos pe Victor Ponta (Opinii)
Foto: Arhiva

Dan Diaconescu e in plin delir verbal. Vocea metalica i se aude si dupa ce tace. Rasuna ca un clopot spart, dincolo de ecranul televizorului.

Fara sa i se miste un muschi de pe fata, fara sa respire, domnul Dan arunca miliarde de cuvinte fantastice fara sa clipeasca, in cea mai abracadabranta poveste a unei privatizari de dupa '89.

Cuvinte si fraze fara sens, declaratii la limita paranormalului, toate curg in cascada din gura lui Dan Diaconescu. In ciuda lor insa, domnul Dan i-a provocat o "problemuta" cat casa lui Victor Ponta.

Una care s-ar putea transforma intr-un ditamai bolovanul care sa atarne de gatul Guvernului Ponta pana la alegeri, mai greu decat o mie de atacuri sterile ale trupei de intelectuali mecanici adunati gramada si pe fuga in ARD. Domnul Dan loveste in Ponta cu barosul, pentru ca acuzatiile sale deja nu mai au nicio legatura cu realitatea. In fapt, insusi DD nu are nicio legatura cu realitatea.

Insa disperarea oamenilor de la Oltchim, spaimele cotidiene ale romanilor in general in fata crizei - toate acestea scad atentia si luciditatea si fac sa treaca mai usor mesajele extreme, incarcate din plin de irational si fantasmagoric.

Castigand licitatia pentru pachetul majoritar de actiuni de la Oltchim, in primul rand din cauza prostiei echipei ministeriale care s-a ocupat cu organizarea ei, dar si pentru ca au preluat mai multe conditionari faptuite de guvernele Boc si MRU, intrat cu sau fara voia sa in jocul privatizarii, Dan Diaconescu s-a plasat de la bun inceput in cazul privatizarii sub semnul circului.

A facut circ inainte de a licita, in timpul licitatiei, a ramas, ce-i drept, pentru cateva secunde, paralizat in momentul in care a fost anuntat ca a castigat, dar a continuat cu circul amplificat de un milion de ori dupa ce a ramas declarat oficial castigator al pachetului majoritar.

Oricare alt investitor din lumea asta ar fi fost in locul lui DD, ar fi facut un singur lucru dupa ce ar fi aflat ca este castigatorul licitatiei, stiind si studiind dinainte contractul de provatizare, caietul de sarcini, conditiile si termenii fixati de ministerul Economiei.

Ar fi platit banii pe care i-a licitat, ar fi respectat conditiile prevazute in contract si ar fi incercat sa repuna apoi combinatul pe picioare. In timp poate ar fi facut tot posibil sa incerce sa isi recupereze investitia (si ceva mai mult), incercand din rasputeri sa-l transforme intr-o afacere profitabila si mai ales rentabila.

Ce ofera domnul Dan poporului, prin intermediul aparitiilor interminabile de la tv, este insa doar un spectacol dizgratios, aproape de limita nebuniei in toata regula. Nu pentru ca autorul incantatiilor nu ar fi zdravan la minte, ci pentru ca exista pericolul, chiar foarte mare, sa fie luat in serios, sa fie crezut si urmat.

Probabil ca adeptii si credinciosii sai sunt mult mai aproape de defectiunile patologice decat Dan Diaconescu insusi, chiar daca omul practic si-a scos OTV in strada, de unde transmite live pe toate posturile importante de stiri.

Printre ultimele fantasmagorii rostite la foc automat de patronul OTV (cercetat, sa nu uitam, pentru santaj, evaziune si spalare de bani) e si aceea ca el sta cu banii in cont, iar Ponta nu vrea sa-i ia.

Si de asta ameninta ca luni va veni cu sacii plini de bani si-i va tranti o parte la minister, iar restul la Oltchim pentru plata salariilor. Din gura lui DD zecile si sutele de milioane de euro zboara ca si cum ar vorbi despre scobitori.

In acelasi timp cu dovezile fictive ale solvabilitatii sale, din domnul Dan curg siroaie acuzatiile la adresa guvernantilor, cu predilectie si dedicatie pentru Guvernul criminal Ponta.

Problema cea mai mare a premierului incepe din momentul in care acuzatiile fantasmagorice incep sa fie impletite cu franturi de adevar, de lucruri care pot fi dovedite si demonstrate in strada, in fata tuturor televiziunilor, live si la ore de maxima audienta.

Dincolo de circul sau permanent, domnul Dan a preluat toate temele de campanie ale tuturor partidelor, de la stanga la dreapta, si le arunca pe toate, de-a valma, intr-un potop de imprecatii la adresa Guvernului. Vag spre Traian Basescu sau PDL. Fie si doar din acest procent al directionarii lor, cred ca putem usor intelege ce jocuri face "misteriosul" domn Dan....

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Victor Ponta prim ministru, #Dan Diaconescu Partidul Poporului, #licitatia privatizare Oltchim , #Partidul Poporului