DNA: Diaconescu a desfasurat, pe OTV, o campanie de intimidare a Directiei

Marti, 23 Noiembrie 2010, ora 18:23
2203 citiri
DNA: Diaconescu a desfasurat, pe OTV, o campanie de intimidare a Directiei
Foto: ziarulring.com

Directia Nationala Anticoruptie a sesizat CNA cu privire la sase editii ale emisiunii "Dan Diaconescu direct", de la OTV, in care Dan Diaconescu, judecat pentru santaj, "a initiat o campanie de denigrare si de intimidare" la adresa Directiei si a procurorului Gheorghe Bocsan.

Potrivit sesizarii DNA, "in data de 25 octombrie, jurnalistul Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost trimis in judecata intr-un dosar instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru doua infractiuni de santaj", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Sesizarea precizeaza ca Dan Diaconescu a initiat o campanie de denigrare sustinuta la adresa institutiei, a procurorului care a instrumentat cauza penala si a sefului sectiei la care lucreaza procurorul respectiv.

Totodata, DNA solicita CNA sa aprecieze in ce masura, pe parcursul emisiunilor, a fost respectat principiul fundamental conform caruia libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viata particulara a persoanei si nici dreptul la propria imagine.

DNA a sesizat si emisiunile "Dan Diaconescu direct" din 9 si 11 noiembrie, in care, potrivit institutiei conduse de Daniel Morar, s-a continuat "campania de denigrare si intimidare la adresa procurorului Gheorghe Bocsan".

Dan Diaconescu, trimis in judecata de DNA pentru santaj

De asemenea, DNA il acuza pe Dan Diaconescu si pentru afirmatiile despre institutie, facute, pe 2 noiembrie, la emisiunea "Ora de foc" de la Realitatea TV.

"Aprecierile jurnalistului Dan Diaconescu au continut o serie de aspecte fie scoase din context, fie exagerari menite a distorsiona realitatea, fie afirmatii total nereale fata de care, atat moderatoarea emisiunii, cat si invitatii din platou au avut, in cel mai bun caz, o reactie neconvingatoare in raport cu gravitatea afirmatiilor, incercand numai sa mimeze asigurarea echilibrului si a obiectivitatii", se spune in sesizarea DNA.

DNA considera ca afirmatiile pe care le-a facut Dan Diaconescu in emisiunea de la Realitatea TV "sunt de natura sa prezinte in mod defaimator activitatea magistratilor si sa duca in derizoriu actul de justitie".

Ca urmare, CNA a decis, in sedinta de marti, sa atentioneze Realitatea TV sa acorde dreptul la replica DNA, daca institutia il va solicita.

Procurorii DNA l-au trimis in judecata, pe 25 octombrie, pe patronul postului de televiziune OTV, pentru doua infractiuni de santaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#dan diaconescu intimidare dna, #dna seziare cna diaconescu, #Dan Diaconescu OTV, #dan diaconescu cercetat santaj , #OTV