DNA cere 9 ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu, el vorbeste despre prezidentiale

Vineri, 06 Decembrie 2013, ora 17:40
4185 citiri
DNA cere 9 ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu, el vorbeste despre prezidentiale

Procurorul anticoruptie a cerut vineri, la Judecatoria Sectorului 1, noua ani de inchisoare pentru Dan Diaconescu si opt ani pentru Doru Parv, in dosarul in care acestia sunt judecati pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand si a unui om de afaceri.

Pentru al treilea inculpat din dosar, Ghezea Mitrus, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cere sapte ani de inchisoare.

Procurorul DNA a declarat, in fata instantei, ca Dan Diaconescu a facut mai multe afirmatii mincinoase referitor la ancheta, atat la postul OTV, cat si la Realitatea TV, prin care a invocat faptul ca ar fi vorba despre un dosar facut la comanda politica.

Mai mult, reprezentantul Ministerului Public a mentionat ca Diaconescu a avut o atitudine nesincera, actionand cu rea-credinta si abuziv, inclusiv prin formularea unei cereri de stramutare a dosarului la Curtea de Apel Bucuresti.

Astfel, a spus procurorul, fondatorul PP-DD ar fi incercat tergiversarea dosarului. "A incercat sa politizeze continutul materialului probator, s-a victimizat, a dus o campanie furibunda la adresa procurorului de caz, pentru a influenta buna desfasurare a cercetarii judecatoresti", a afirmat procurorul, despre Diaconescu.

Termenul de vineri este ultimul din acest dosar, instanta urmand sa ramana in pronuntare.

Dan Diaconescu a declarat vineri, inainte de inceperea dezbaterilor din instanta, ca a venit cu probele care, spune el, i-ar dovedi nevinovatia.

Dan Diaconescu: Increderea mea in justitie este zero

"Dupa cum stiti, increderea mea in sistemul de justitie din Romania este zero. Sa speram ca vom intalni un judecator diferit de sistemul care astazi actioneaza in Romania", a mai spus el, adaugand ca este pregatit sa afle verdictul din acest dosar.

Tot inainte de proces, Diaconescu a spus ca ziua de vineri este "cea mai importana" intrucat "se va decide cine va fi viitorul presedinte al tarii".

"Daca pierd acest proces de astazi, viitorul presedinte va fi Ponta - culmea, primul presedinte fara terminatia 'escu'. Daca voi fi achitat, inseamna ca eu voi fi presedinte", a declarat el.

In 21 octombrie 2010, patronul postului OTV, Dan Diaconescu, Doru Parv si Ghezea Mitrus au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie, pentru santajarea primarului comunei aradene Zarand, Ion Mot, precum si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie il acuza pe Cristian Dan Diaconescu, asociat majoritar la SC Ocram Televiziune SRL si realizator de programe la postul de televiziune OTV, de doua infractiuni de santaj.

Alaturi de Dan Diaconescu sunt judecati Dorel Petru Parv, realizator de programe la OTV, administrator la SC Kundalini SRL, "recidivist postexecutoriu", si Ghezea Mitrus, jurnalist, fost realizator de programe la OTV, fost director general al publicatiei "Atac la persoana", ambii fiind acuzati de santaj.

In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata ca, in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat in mod repetat, atat in mod direct, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, difuzata de postul de televiziune OTV, cat si indirect, prin intermediul lui Doru Parv, pe primarul unei comune din judetul Arad, pentru a-l determina sa le dea suma totala de 200.000 de euro.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Dan Diaconescu dosar santaj, #Diaconescu DNA inchisoare , #DNA