Diaconescu se vede la Cotroceni: Cum ar arata Romania cu seful OTV presedinte

Vineri, 30 Iulie 2010, ora 21:17
3906 citiri
Diaconescu se vede la Cotroceni: Cum ar arata Romania cu seful OTV presedinte

Dan Diaconescu, patronul OTV, sustine ca daca ar ajunge presedinte l-ar numi premier pe Ion Tiriac sau Dinu Patriciu, oameni pe care ii admira pentru modul in care si-au gestionat afacerile.

"As pune premier pe o persoana in care am incredere. Pe Tudor Barbu, cel care a adunat un milion de semnaturi, pe Ion Tiriac sau Dinu Patriciu, care au facut o afacere mare, a lor, si ar putea face si din aceasta tara", a precizat Dan Diaconescu, vineri seara, la Realitatea Tv.

Seful OTV sustine ca din clasa politica actuala nimeni nu ar mai fi potrivit pentru guvernare, intrucat fiecare partid si-a incercat sansele.

"Nu am mai vorbit cu Traian Basescu, am vorbit doar dupa eliberare. Am mai vorbit cu domnul Videanu, domnul Geoana. Am vorbit diverse, ca de la viitor presedinte la presedinte de Senat. Niciunul din ei nu ar mai putea face ceva. Fiecare a fost la putere de doua-trei ori. Fiecare a dat maximum din tot ce a putut pana s-a imbogatit", acuza Diaconescu.

Daca in 2009 nu a candidat la alegerile prezidentiale, Dan Diaconescu sustine ca nu va rata urmatoarea sansa de a ajunge sef al statului. "Anul trecut inainte alegerilor prezidentiale am filmat un spot in care furnizam informatii cu privire la relansarea DDTV si ziceam ca fac un anunt istoric pentru tara. Ma sunau generalii ca sa imi zica sa nu candidez la presedintie, credeau ca asta vreau sa anunt", a adaugat el.

"Niciodata nu mi-am dorit sa intru in politica si sa candidez la presedentie, dar de vreo doi ani e nebunie. Noi, ca partid al poporului, nu vrem sa fim la putere daca se aplica prevederile noastre. As saluta sa apara noi alte partide, numai sa plece astea. (...) Pana acum, Romania a avut presedinte cizmar, hidrolog, geolog si marinar. De ce nu ar avea si jurnalist?", a tinut sa se justifice patronul OTV.

Dan Diaconescu are un scenariu dramatic cu privire la situatia tarii noastre, daca actualul Guvern ramane la putere. "Romania va intra in haos si nu va mai putea plati nicio pensie in doua luni", apreciaza Diaconescu.

Mugur Mihaescu, noul Dan Diaconescu?

La randul sau, actorul de comedie Mugur Mihaescu, cel care a anuntat recent ca vrea sa infiinteze un nou partid politic, isi justifica decizia prin faptul ca s-a saturat de modul in care este guvernata Romania.

"Vreau un partid de 700-800 de oameni activi, care sa faca ceva. Eu daca vreau sa schimb ceva in tara asta, vreau sa chem oamenii care se pricep sa o faca. Sunt oameni care sunt in partide si care cand propun ceva sunt dati deoparte pentru ca nu concorda cu interesele partidelor", a explicat cel cunoscut sub pseudonimul de Garcea, la Realitatea Tv.

Potrivit acestuia, realizarea unui partid nu este o ambitie, ci este o dorinta nascuta din realitatea pe care o vede.

"La mine este o incercare. Daca va reusi bine, nu va reusi bine. Pot sa stau la golf si la pescuit, am destui bani. Am insa un copil si nu vreau sa il duc in strainatate. Ma doare ca nu pot sa ii daruiesc fetei mele copilaria pe care am avut-o eu. Vreau sa-i dau frumusetea aia...", a completat el.

Din punctul sau de vedere, "Desteapta-te romane", asa cum se va numi partidul, este mai mult o miscare decat un partid politic.

"Eu nu zic ca PSD-ul nu are specialisti, nu zic ca PD-L nu are specialisti. Nu toti oamenii sunt prosti. Sunt multe de cizelat. Nu sunt eu stapanul tutoror ideilor credibile. E un moment de saturatie. Dupa 20 de ani s-a distrus tot. Eu nu ma pricep. Este mai mult o miscare decat un partid politic. Vreau sa construiesc ceva, am lucruri concrete scrise. N-am cu ce sa conving, dupa 20 de ani nu mai ai cu ce", a conchis Mugur Mihaescu.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Dan Diaconescu presedinte, #premier Ion Tiriac, #premier Dinu Patriciu , #OTV