Diaconescu le-a cerut avocatilor sa nu renunte la nicio propunere de modificare a contractului

Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 19:05
2301 citiri
Diaconescu le-a cerut avocatilor sa nu renunte la nicio propunere de modificare a contractului
Foto: Realitatea

Daniel Fenechiu, avocatul lui Dan Diaconescu, a declarat ca pana in prezent s-au discutat toate clauzele la contractul de privatizare a Oltchim prezentate OPSPI si ca nu are mandat sa renunte la vreo propunere.

"L-am informat pe Dan Diaconescu asupra mersului discutiilor. Ne-a cerut sa continuam negocierile, sa ne sustinem propunerile facute in contract si sa-l informam asupra mersului discutiilor. Alte propuneri nu avem. Nu am mandat sa renunt la nicio propunere", a spus Fenechiu.

"Pana acum n-am primit refuzuri, s-au discutat toate clauzele. Trebuie sa primeasca si Remus Vulpescu (seful OPSPI, n.r.) acordurile de rigoare, am inteles ca nu decide singur", a adaugat Fenechiu.

Acesta a declarat miercuri ca au fost facute 21 de propuneri de modificare a contractului de vanzare-cumparare a actiunilor detinute de stat la Oltchim si 15 propuneri de adaugare de paragrafe noi.

"Am facut 21 de propuneri de modificare a contractului de vanzare-cumparare si 15 propuneri de adaugare de paragrafe noi. Sunt trei lucruri esentiale pe care dorim sa le clarificam astazi. Primul este legat de modalitatea concreta in care Oltchim va putea sa achizitioneze Arpechim. Al doilea aspect tine de modalitatea de evolutie a creantelor, sunt 450 milioane euro datorii catre AVAS, Salrom, Electrica, CFR. Ne dorim sa stabilim un termen rezonabil, sa nu ne trezim a doua zi cu cereri de insolventa, actualizare dobanzi. Mai discutam despre cererea sindicatului de rezolvare a problemei cu salariatilor. Ultimul lucru care se discuta este situatia actuala economica si juridica a Oltchim. Am solicitat sa ni se comunice daca au intervenit mutatii in ceea ce priveste evolutia economica si cea juridica", a declarat Daniel Fenechiu.

Dan Diaconescu a declarat miercuri, la revenirea in tara, ca va semna contractul de privatizare a Oltchim "atunci cand guvernul va aceepta conditiile noastre". Diaconescu a precizat ca miercuri seara va pleca din nou din tara, urmand a se intoarce vineri.

Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru actiunile detinute de stat la Oltchim, acesta oferind cel mai mare pret, de 203,149 milioane lei. Statul detine 54,8% din actiunile Oltchim.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca, in cazul in care Dan Diaconescu nu va putea sa plateasca pretul oferit pentru preluarea actiunilor detinute de stat la Oltchim, atunci privatizarea va fi reluata intr-o perioada de sase luni. Acesta a adaugat ca asteapta data de 1 octombrie pentru a sti daca ministerul va ramane proprietar al Oltchim.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#Dan Diaconescu contract Oltchim, #Dan Diaconescu avocati Oltchim, #Dan Diaconescu licitatie combinat , #stiri Dan Diaconescu