Diaconescu ii va cere demisia lui Basescu daca il desemneaza premier pe Ponta

Sambata, 15 Decembrie 2012, ora 22:41 3921 citiri
Foto: Pagina de Media

Dan Diaconescu a declarat, sambata, ca va face parte si el din delegatia PP-DD care va merge luni la Cotroceni la consultarile cu seful statului in vederea desemnarii premierului si a anuntat ca-i va cere lui Traian Basescu demisia in cazul in care il va desemna pe Victor Ponta ca premier.

"E o problema delicata, care tine de procedura si diplomatie. E adevarat, invitatia de la Presedintie a venit pe numele meu, Dan Cristian Diaconescu, ca presedinte al PP-DD, acolo se spune doar presedinte. Sigur, puteau sa adauge presedinte onorific. (...)

Eu am propus, in delegatie fiind admisi doar cinci oameni, sa participe primii patru in ierarhia partidului plus subsemnatul, ca sa nu fie o dovada de impolitete din partea mea la adresa institutiei prezidentiale", a spus Dan Diaconescu la Romania Tv, intrebat cine anume va reprezenta PP-DD la consultarile de la Cotroceni in vederea desemnarii premierului.

Dan Diaconescu: PP-DD il va nominaliza pe Victor Ponta pentru functia de premier

Intrebat ce anume intentioneaza sa-i transmita sefului statului la intrevedere, Diaconescu a raspuns: "As vrea sa-l rog ca dupa ce-l va numi pe domnul Ponta, pentru ca inteleg ca-l va investi pe domnul Ponta ca premier, as vrea sa-l rog sa-si dea si demisia.

Fiindca dansul a spus ca nu-l va numi niciodata pe Ponta premier si atunci ma gandesc ca ar fi cea mai potrivita interpelare din partea grupului PP-DD la adresa presedintelui. E adevarat ca am mai avut si alti lideri care au promis ca pleaca din politica daca Basescu se reintoarce - cazul Crin Antonescu. Chiar Basescu spunea asta-primavara ca nu va numi niciodata un copilot de curse in functia de premier".

El a adaugat ca va merge la Cotroceni in calitate de "membru al PP-DD". "Adeziune ca membru al PP-DD a trebuit sa semnez pentru a candida impotriva lui Ponta la Targu-Jiu. Inca mai sunt membru, dar probabil in scurta vreme nu voi mai fi, pentru a-mi putea relua oficial emisiunea la OTV.

Delegatia PP-DD va fi condusa de presedintele partidului, doamna Simona Man. E sefa noastra, a tuturor. PP-DD e singurul partid parlamentar condus de o femeie", a afirmat fondatorul PP-DD.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News