Diaconescu asteapta inca doua dosare - atac la siguranta nationala si trafic de persoane

Joi, 29 Iulie 2010, ora 21:43
2739 citiri
Diaconescu asteapta inca doua dosare - atac la siguranta nationala si trafic de persoane
Foto: stiride10.ro

Dan Diaconescu, patronul OTV, sustine ca i se pregatesc alte doua dosare, unul care dateaza din 1998 si priveste siguranta nationala si unul legat de traficul de persoane.

"Este un caz fabricat la comanda unor persoane foarte importante din Romania. Am indicii importante. Acum vor sa deschisa un dosar din 1998 in care eu as fi atentat la siguranta nationala vorbind de Rona Hartner ca despre amanta presedintelui Constatinescu. Vor sa deschida un dosar in care un invitat al emisiunii de la OTV, nu era emisiunea mea, vroia sa duca peroane la munca in strainatate", a declarat Dan Diaconescu, joi seara, la Realitatea Tv.

Patronul "televiziunii poporului" sustine ca are interdictie din partea procurorilor sa se intalneasca cu anumiti oameni din televiziune, insa nu a precizat care ar fi acestia, dand insa de inteles ca este vorba inclusiv de oameni de la Realitatea Tv. "Se dirijeaza pe holuri circulatia, ca sa nu ma intalnesc cu ei, nici in holuri, nici in studiouri, nici in grupurile sanitare", a completat amuzat Dan Diaconescu.

Mai mult, seful OTV acuza ca "martorii sunt amenintati sa declare ceea ce doreste DNA-ul, altfel se va incepe urmarirea penala impotriva lor". "In hartia contestatiei scrie ca Dan Dioaconescu nu are voie sa vorbeasca la televiziuni cotra spuselor procurorilor. La OTV si la Realitatea Tv. In caz contrar se va trece la urmarirrea penala a posturilor tv respective", a completat el.

In ceea ce priveste dosarul din 2005, Diaconescu sustine ca nu a stiut nimic de el si ca a fost atunci inchis pentru ca nu existau probe.

"Nu am stiut niciodata de acest dosar. El a fost trecut la capitolul diverselor reclamatii facute impotriva unor jurnalisti. Am aflat ca unul din martorii a ajuns la DNA pronuntand numele Dan Diaconescu pentru a-si injumatati pedeapsa intr-un alt dosar. Era vorba de niste contracte comerciale, asa ca le-au aruncat la gunoi", sustine OTV-istul.

Diaconescu isi plange de mila: casele, iahturile, masinile si avionul, luate in rate

Dan Diaconescu sustine ca intreaga avere pe care o are este pe numele societatilor la care este actionar si ca pe nume personal nu are decat un cont cu o suma mica de bani. Mai mult, acesta sutine ca masinile, sediul OTV, casa sa si pana si avionul au fost cumparate cu ajutorul unor credite.

"Dan Diaconescu are in Romania cateva societati comerciale, niciuna in strainatate. Am actiuni, am un cont personal cu o suma destul de mica. Am masini, ambarcatiuni, toate sunt obtinute in leasing sau credite. Nici macar unul nu a fost achitat. Creditele sunt facute pe numele societatilor.

Sediul televiunii este cumparat cu 6 milioane de de euro, credit ce trebuie achitat in 10 ani. Blocul din Baneasa la fel. Casa perchezionata este cumparata cu un credit de 2 milioane de euro, la care platesc 30 de ani rata. In afara de actiuni la OTV si DDTv nu am decat bunuri cumparate in leasing sau credite bancare", a precizat Dan Diaconescu.

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#dosar Dan Diaconescu, #dosar noi Diaconescu OTV , #OTV