De la cititori: Scandalul Dan Diaconescu sau teoria conspiratiei

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 15:43
2890 citiri
De la cititori: Scandalul Dan Diaconescu sau teoria conspiratiei
Foto: Gandul

Circul de la OTV s-a mutat in strada. Dupa modelul Gigi Becali incatusat, Dan Diaconescu pozeaza si el in victima, etalandu-si in aer mainile cu catuse, un accesoriu cheie pentru a spori gravitatea acestui eveniment.

Nici nu mai conteaza finalul povestii. Catusele de la mainile patronului de televiziune nu reprezinta nicidecum incatusarea presei, ca OTV-ul nu este o televiziune, ci, vorba lui Cristian Tudor Popescu, "o hazna jurnalistica".

Catusele de la mainile multimilionarului, prezent in topul celor mai bogati romani, reprezinta un element de marketing, foarte inteligent ales, prin care toata atentia publica s-a mutat rapid de la masuri de austeritate si neremanierea Guvernului la acest circ mediatic.

Marketingul acesta este bipolar insa, pentru ca de imaginea cu Dan Diaconescu incatusat nu beneficiaza doar clasa politica, prin abaterea atentiei romanilor de la toata nebunia cu criza provocata de masurile anticriza, ci beneficiaza chiar si arestatul pentru ca, acum ca a fost eliberat, iti dai seama ce audienta va avea si cati ani va tot povesti despre treaba asta?

Uita-te la Becali: a fost arestat pentru lipsire de libertate, a fost incatusat, si-a fluturat catusele pe deaspura capului, bolborosind versete biblice, a stat incarcerat, a fost tinut pana in ajunul Pastelui departe de familie si, surpriza, a ajuns europarlamentar! Si tot in toiul unui mare scandal politic s-a intamplat asta, cand am auzit noi pentru prima data de Popoviciu, cand incercau unii sa asocieze diverse aranjamente si hotii cu Videanu si gasca.

Ce e ciudat este ca acum aflam de tot felul de santaje, efectuate inca din2007, ceea ce inseamna ca SRI si DNA stiau demult de treaba asta. Se pare ca se stia, pana in varf, despre cum se fac banii, la OTV. De ce au asteptat atat ca sa intervina? Sau, mai exact, pe cine a deranjat Dan Diaconescu? Si nu ma refer aici la primarul santajat.

In fine, sa vedem ce se intampla si in timpul procesului. Cine stie? Poate apare si Elodia, pe post de avocat aparator. Si, intre timp, lasa-te si de fumat si de baut si strange banul la ciorap, ca sa-ti iei si tu o vila din aia in Snagov sau ca sa ajungi un patron de televiziune, milionar de top!

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Dan Diaconescu DNA, #santaj Dan Diaconescu, #proces Dan Diaconescu , #DNA