De la cititori: Paradoxalul Dan Diaconescu

Luni, 11 Octombrie 2010, ora 21:59
2313 citiri
De la cititori: Paradoxalul Dan Diaconescu

Se pare ca Dan Diaconescu isi imagineaza ca toti romanii se uita, seara de seara, la OTV, si-i transmit SMS-uri in care-i recomanda s-o "duca tot asa", adica in carari batute la DNA, toata saptamana si in weekend.

Si, daca ar fi sa ne luam dupa declaratiile lui Diaconescu, asta cu chematul zilnic la DNA se intampla doar pentru ca anchetatorii nu au ce face si sunt pusi la treaba de actualii lideri politici care o grija au, sa-i oblige pe anchetatori, prin apeluri repetate si insistente, sa-l impiedice pe Diaconescu de la desfasurarea activitatilor sale politice, deosebit de importante.

Mai aflam de la patronul OTV ca anchetatorii ii cer sa renunte la partidul poporului, partid in care cica ar vedea un pericol pentru viata politica viitoare de la noi dar si ca aceiasi anchetatori si-ar fi exprimat dorinta sa devina membri ai acestui partid aflat deocamdata in cautarea unei identitati.

Parca si vad o coada lunga de procurori cu adeziunea in mana asteptand nerabdatori sa devina membrii partidului condus de omul providential Dan Diaconescu.

Din declaratiile lui Dan Diaconescu facute singurului reporter - si acela de la OTV - care-l asteapta, cuminte si constiincios, in fiecare zi, in fata DNA mai aflam ca patronul OTV spera, de fiecare data inainte de a intra in ancheta, sa nu fie arestat.

Un om nevinovat, un om caruia nu i se poate aduce nicio acuza din cele peste 5000 de file cat insumeaza dosarul, asa cum se declara Diaconescu, nici nu ar trebui sa se gandeasca la acest lucru, adica la arestare.

In totul, declaratiile lui Dan Diaconescu, facute la intrarea si la iesirea de la DNA, sunt o aiureala, ceva de neinteles pentru cei mai multi, dar foarte bine gandite si chibzuite pentru o anumita categorie de oameni incapabili sa gandeasca singuri si care trebuie sa stie doar ca idolul lor, Dan Diaconescu, este o victima inocenta a actualei puteri si ca justitia este corupta si actioneaza doar la comanda.

Si nici nu-i greu de tinut minte

Dar, dincolo de declaratii, cel mai adesea paradoxale si extrem de controversate, de la o zi la alta, este foarte simplu de ghicit omul Dan Diaconescu - speriat, infricosat, nesigur pe sine, debusolat si care nu stie ce urmeaza sa se intample si sa i se intample.

Pentru Dan Diaconescu, Partidul Poporului si activitatea politica de care face atata caz, sunt doar un refugiu iluzoriu, un adapost care-i ofera oarece siguranta de care se agata cu disperare, deoarece tot ce se intampla legat de acestea exista mai mult in imaginatia lui decat in realitate.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Dan Diaconescu DNA, #Diaconescu Partidul Poporului , #Partidul Poporului