De ce a fost condamnat Dan Diaconescu la inchisoare: Avea telefon special pentru santaj. Cum cerea mita

Marti, 23 Iunie 2015, ora 14:1111683 citiri
De ce a fost condamnat Dan Diaconescu la inchisoare: Avea telefon special pentru santaj. Cum cerea mita
Foto: Facebook/Dan Diaconescu

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au dat marti publicitatii motivarea prin care explica de ce l-au condamnat pe Dan Diaconescu la cinci ani si sase luni de inchisoare.

Fondatorul OTV a fost condamnat, in luna martie, pentru ca l-a santajat, prin intermediul televiziunii sale, pe primarul comunei aradene Zarand din judetul Arad, Ion Mot. Diaconescu a cerut 200.000 de euro pentru a nu dezvalui informatii compromitatoare despre acesta.

Dan Diaconescu, condamnat definitiv la 5 ani jumatate de inchisoare cu executare

Magistratii sustin ca Dan Diaconescu avea un telefon special pentru convorbirile in care santaja si cerea mita, folosind un limbaj codificat, scrie Mediafax.

In motivarea instantei este detaliat modul in care Diaconescu il santaja pe primarul Ion Mot si ii cerea mita, pentru a nu difuza la OTV materiale despre operatiunile ilicite cu terenuri agricole ale edilului.

Potrivit declaratiilor unui alt inculpat din dosar, seful PP-DD avea "si un alt numar de telefon decat cel asa-zis public, telefonul de speriat", pe care acesta il folosea pentru santaj si pe care il cunosteau doar "initiatii".

"Cata vreme la 'telefonul public', domnul presedinte nu prea raspunde, la cel 'de speriat', in schimb, raspunde intotdeauna", a dezvaluit unul dintre inculpati.

De asemenea, Dan Diaconescu foloseau un limbaj codificat atunci cand ii cerea mita primarului din Zarand. "Televizoarele" erau terenurile agricole ale edilului, iar "plasmele" erau banii din mita. Suma totala ceruta de seful OTV de la primar era denumita "plasmele Panasonic".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News