DD, doua optiuni: Moare sau devine rege (Opinii)

Sambata, 22 Septembrie 2012, ora 12:48
6101 citiri
DD, doua optiuni: Moare sau devine rege (Opinii)
Foto:exclusivenews.com

Am tresarit. Auzeam vorbindu-se despre mine la televizor. Ptiu, drace! Insusi Dan Diaconescu si oamenii de prin studioul OTV imi pomeneau numele. Ce onoare! Scrisesem un articol in care spuneam ca DD e un geniu (nu la propriu, ci in ghilimele) prin modul in care reuseste sa prosteasca milioane de oameni.

Dan Diaconescu? Un geniu

Omul mi-a confirmat asta, vineri. Are o capacitate fantastica sa faca asta. Sa prosteasca. Il duce capul in directia asta. E smecherul smecherilor. Imparatul populistilor. Marele "fraieri sunteti, frate!" A luat Oltchimul. Probabil a luat Oltchimul, ca sa zicem asa. Si a punctat ca un imparat al populistilor. O multime de oameni care, cu drag, pot fi numiti "habarnisti" cred ca e un salvator. Ce zic eu? Dan Diaconescu poate pati 2 lucruri in momentul asta.

Prima - sa-si rupa gatul, daca n-are cu adevarat banii. Legal si politic, va fi mort. Zic eu asta acum, dar cum ar fi sa nici nu aiba banii, dar sa scoata vreo smecherie mediatica si sa pozeze in victima? Ar fi de ras, daca nu ar fi dramatic pentru oamenii de la Oltchim.

Dar daca...asa, ca-n filme?

Sa zicem ca Dan Diaconescu poate sa scoata banii. Pare absurd la ora asta, dar hai sa facem un exercitiu absurd de imaginatie.

Sa ne imaginam ca are un cerc de interese financiare care sa-l ajute sa dea banii. Sau, varianta a doua, prin capacitatea lui mediatica, sa aduca multi actionari minoritari, pe principiul "dati un leu pentru Atheneu". Pentru Oltchim, acum.

Asa a si anuntat ca va face. Nu e clar la ora actuala daca are si timp sa faca asa ceva, daca ii permite contractul. Dar daca reuseste? Stiti ce s-ar intampla daca ar deveni cu adevarat stapanul Oltchim?

Va deveni rege. Va reusi sa construiasca nu imperiul, ci "regatul populismului". Un DD proprietar al Oltchim va putea sa aiba o baza incredibila de unde sa arate "uite ce putem face pentru omul simplu".

Si va reusi sa prosteasca in continuare. De management eficient nu poate fi vorba. Nu vad asa ceva venind de la Dan Diaconescu.

Inamici, inamici peste tot

"Evident ca a fost platit de cineva (nota mea - de Ziare.com, au obiceiul asta prost in fiecare luna)", zise unul de prin studio, sugerand ca sunt in slujba ciocoilor pentru a sabota poporul.

"Articolul e scris bine", imi dau un motiv de mandrie in direct unul cu vag aspect de ascet, desi cred ca sensul era "scrie bine impotriva poporului".

Asta e reteta lui Dan Diaconescu si a altora inaintea lui. Gasesti inamici peste tot. Mi-e teama ca asta e o pregatire pentru esec. Daca va fi esec in cazul Oltchim, e de rau.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Dan Diaconescu privatizare Oltchim, #Dan Diaconescu populism , #Partidul Poporului