Dan Diaconescu vrea sa participe la privatizarea CFR Marfa (Video)

Luni, 18 Februarie 2013, ora 09:06
8661 citiri
Dan Diaconescu vrea sa participe la privatizarea CFR Marfa (Video)
Foto: Arhiva

Dan Diaconescu a anuntat ca vrea sa participe la licitatia pentru privatizarea CFR Marfa, urmand sa imprumute de la prieteni 10 milioane de euro, suma ceruta drept garantie de catre stat.

Diaconescu a precizat duminica, la Pechea, in judetul Galati, ca vrea sa participe la licitatie pentru a impiedica statul sa vanda ieftin compania, asa cum a incercat si in cazul Oltchim, relateaza Realitatea TV.

Fondatorul PP-DD l-a criticat pe Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, care a estimat suma pentru care s-ar privatiza CFR Marfa la 50 de milioane de euro. "Numai fierul din companie este estimat la un miliard de euro", sustine Diaconescu.

"Am vrea sa participam si la privatizarea Postei Romane, din acelasi motiv, dar inteleg ca au voie sa participe doar postele din alte state, ca in cazul telefoanelor: va dati seama, am privatizat telefonia, dandu-i-o statului grec.

Prima pe lista este privatizarea CFR unde au pus o garantie de 10 milioane euro in dorinta ca eu sa nu particip - deci pana acolo s-a ajuns, ditamai statul roman se teme de un biet taran din Caracal - si acum vorbesc cu prietenii mei sa colectam 10 milioane euro ca sa o depunem ca garantie pentru participarea la CFR. Vor face ei astfel incat sa dea pe un euro si Posta, dar speram ca pana atunci vom veni noi la putere", a spus Diaconescu.

Licitatia pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni la Oltchim a fost castigata anul trecut de Dan Diaconescu. Patronul OTV nu a intrat insa in posesia titlurilor pentru ca nu a platit statului suma la care s-a angajat, respectiv 45 milioane euro.

Dupa acest esec, statul nu a mai avansat un termen concret pentru privatizarea combinatului chimic.

"Daca nu participam la Oltchim, acum era taiat bucati vandut la fier vechi de un polonez care platise doua milioane euro pe el si care probabil pe fier vechi lua 500-600 de milioane de euro. Lucrurile sunt clare, dovedite, eu m-am inscris la licitatie dupa polonez, nu a mai venit nimeni dupa mine. Daca eu nu ma inscriam, polonezul era adjudecatar pe vremea asta, nimeni nu l-ar fi intrebat daca are acele doua milioane euro, de unde ii are, nimeni nu i-ar fi cerut sa-i dea in zece zile, si cum s-a intamplat la celelalte privatizari, combinatul era pe butuci demult", a explica, duminica, Dan Diaconescu.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#Dan Diaconescu privatizare CFR Marfa , #stiri Dan Diaconescu
Comentarii