Dan Diaconescu vrea sa-l dezgroape si sa-l cloneze pe Mihai Eminescu

Duminica, 05 Iunie 2011, ora 10:24
4894 citiri
Dan Diaconescu vrea sa-l dezgroape si sa-l cloneze pe Mihai Eminescu
Foto: dielda.blogspot.com

De ceva vreme, emisiunile lui Dan Diaconescu pe OTV au capatat o tenta culturala, Marin Preda si Mihai Eminescu fiind doua dintre personalitatile de a caror moarte mogulul se ocupa, dezbatand-o in fel si chip.

Pentru ca sustine ca poetul national a murit in conditii mai mult decat bizare, Dan Diaconescu doreste deshumarea lui Eminescu, pastrarea unei portiuni din materialul genetic pentru clonare si ingroparea ramasitelor, cu onoruri militare, intr-un alt loc.

"O sa cer Parchetului General, in calitate de simplu cetatean, sa accepte deshumarea. O fac eu, romanul Dan Diaconescu. Daca nu merge, o sa incerc in numele postului de televiziune OTV", a declarat omul de televiziune pentru Libertatea.

"In primul rand, vreau o analiza amanuntita a ramasitelor. Sa se verifice daca nu cumva prin oasele poetului exista urme de mercur, bismut (metal alb cu reflexe rosietice, ale carui saruri au intrebuintari in medicina, n.red) ori alte otravuri. Sunt teorii potrivit carora Eminescu ar fi fost omorat prin administrarea unor substante letale, iar eu vreau sa aflu daca e sau nu adevarat", a mai spus Diaconescu.

Potrivit acestuia, exista prea multe teorii legate de moartea lui Eminescu, una fiind ca, internat la balamuc, ar fi murit dupa ce o piatra l-a lovit in tampla sau ca ar fi sfarsit dupa ce capul i-a fost zdrobit de o bordura.

Vrea clonarea poetului

"Voi avea grija sa fie prelevat tesut din ramasitele lui Eminescu. Il voi depune intr-o banca speciala din strainatate, unde va fi pastrat pana cand stiinta se va dezvolta atat de mult incat clonarea umana va fi posibila in conditii de risc zero. Cand omenirea va fi suficient de evoluata din punct de vedere tehnologic, chiar daca eu voi fi mort, urmasii mei vor sti, in baza testamentului pe care il voi lasa, ca doresc clonarea lui Mihai Eminescu. Se spune ca un geniu de talia lui nu se putea naste niciodata de doua ori. Dar cine stie?", se intreaba retoric Diaconescu.

Patronul de televiziune se asteapta sa intampine dificultati in demersurile sale, asa ca este pregatit pentru orice fel de situatie. "Daca nu voi reusi sa imi indeplinesc visul ca simplu cetatean, atunci o voi face, cu siguranta, cand Partidul Poporului va ajunge la putere. Fie ca voi fi presedintele tarii, fie premier sau primar general. Cand ai o functie in stat, e mai usor", explica el.

Reingropat cu onoruri, in Catedrala Neamului

Seful OTV isi doreste ca Mihai Eminescu sa fie reinhumat asa cum se cuvine, cu onoruri militare, intr-un loc adecvat.

"Sa nu se inteleaga ca desconsider Cimitirul Bellu. Cred insa ca marele nostru poet merita mai mult. Sa fie ingropat, spre exemplu, in Catedrala Neamului - atunci cand va fi gata, sau in Monumentul Eroilor", propune Diaconescu.

"Ma voi bate pentru reconstruirea Casei memoriale Mihai Eminescu de pe strada Buzesti nr. 5, din Bucuresti, iar langa ea vreau sa ridic o biserica. Ar putea fi ingropat si aici. Oricum, mormantul sau trebuie sa devina un loc deosebit, de pelerinaj, pentru intregul popor roman. Nu-mi iese din minte faptul ca a fost inmormantat intr-o zi ploioasa, in conditii execrabile: groapa sapata nu a fost cimentata, iar trupul fara viata a fost pur si simplu scufundat in mocirla", afirma patronul OTV.

Omul de televiziune propune si atribuirea prin lege a unei zile nationale care sa cinsteasca memoria poetului: "Spre exemplu, 15 ianuarie, data in care s-a nascut Eminescu, sa devina, daca nu Ziua Nationala a Romaniei, macar o sarbatoare legala.

In plus, vreau ca un bulevard mare sa-i poarte numele. Unul mare de tot, nu o straduta, asa cum este acum. Spre exemplu, bulevardul Kiseleff sa se transforme in bulevardul Mihai Eminescu".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Dan Diaconescu MIhai Eminescu, #moarte Eminescu, #ipoteze moarte Eminescu Diaconescu , #OTV