Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Opinii: Dan Diaconescu, un nebun perfect pentru un popor defect

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 22 August 2010, ora 13:20
8358 citiri
Opinii: Dan Diaconescu, un nebun perfect pentru un popor defect

Este imposibil sa nu il fi vazut niciodata cum lanseaza o intrebare in garsoniera sa celebra si apoi pleaca sa isi rezolve treburile prin oras.

Cand se intoarcea in studio, spre dimineata, invitatul pronunta ultimele cuvinte din raspuns, iar DDD anunta ultima Exclusivitate in Direct. S-a despartit zile si ani la rand de fidelii sai telespectatori, spunandu-le (mai degraba celor care nu il urmareau) magnificul "nici nu stiti ce pierdeti!"

Ce-i drept, am fost la un pas sa pierdem cu totii show-ul national al manifestarii patologice a cazului DDD pe toate ecranele televiziunilor. Candidatul poporului, Mesia mediatic, cel mai cinstit mogul si primul jurnalist al tarii (aruncat intr-un tomberon de gunoi), a explodat in puscarie. Un DDD pe post de nebun de-o vara nu cred ca este o idee tocmai rea pentru actuala criza.

Venind peste valul nostalgic al unui popor mancat de criza si saracie, care suspina tot mai adanc dupa vremurile comuniste, fenomentul DDD (trad: Dan Diaconescu mereu in Direct) a izbucnit intr-o vara torida in care evenimentele politice serioase lipseau. Doar o nenorocita de criza care nemultumeste pe toata lumea de toata lumea. Politicienii nu se mai suporta intre ei, guvernantii se cearta cu propriul partid, presedintele cu toata lumea, iar poporul cu toti la un loc.

DDD promite insa sa aduca linistea. Si pacea. Si bunastarea. Si razbunarea pentru cei insetati de dreptate. DDD ofera dreptate sociala, economica si se jura sa redea istoriei romanilor un mare destin. Caci il meritam. Iar el, Alesul Poporului, il poate face din vis realitate. Cand il auzi cat de serios poate vorbi cand promite fiecarui roman cate 20.000 de euro te intrebi daca e nebun sadea sau doar mimeaza actul, fiind convins insa ca multi alti nebuni il vor crede. Aici s-ar putea sa fie singurul punct in care sa aiba dreptate.

Desi la inceput parea a zambi in coltul gurii de fiecare data cand spunea ca va deveni presedintele Romaniei, nevenindu-i nici lui sa creada probabil ce tampenii spune, acum dupa ce Lazaroiu a dorit sa faca din dansul un subiect de discutie, DDD a devenit si mai serios. Pare ca isi traieste fiecare cuvant pe care il pronunta. Zambetul abia retinut i-a mai disparut.

Este momentul in care este posibil ca DDD sa se transforme dintr-un mascarici intr-un nebun serios, care si-a imbratisat atat convins masca incat acum crede ca ii este adevarata fata. Daca este adevarat ca peste 42% dintre romani cred ca Soarele se invarte in jurul Pamantului, atunci nu ar trebui sa ne mai mire nici ca partidul neinfiintat inca al lui Dan Diaconescu a ajuns deja, in nepublicatele sondaje, la peste 13%.

Nu ar trebui insa sa mire pe nimeni daca vreodata, peste timp, s-ar afla ca, in spatele acestui spectacol estival, sforile papusii DDD sunt trase tocmai de reprezentantii actualei putere, in incercarea disperata de a distrage atentia popurului de la realitatea tot mai insangerata care ne-a cuprins pe toti. Mai ales ca fix consilierul prezidential, Sebastian Lazaroiu, a gasit de cuviinta sa anunte si sa legitimeze astfel inexistentul partid al lui DDD cu 13%, in sondajul sau fantasmagoric si nepublicabil.

Daca DDD nu va renunta (de buna voie sau fortat) la nebunia sa, daca poporul va cobora pana acolo incat sa legitimeze si aceasta aparitie ciudata si perversa si isi va pune increderea si speranta in fabulatiile nebunesti debitate la foc automat de senzationalul si exclusivul Dan Diaconescu, atunci este posibil sa vedem nu peste mult timp Partidul Poporului direct (d)in Parlament.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Dan Diaconescu presedinte, #Dan Diaconescu partid , #OTV
Comentarii
Poza TOM
TOM
rank 5
In parte ai dreptate "deontologule". Poporul este defect, dar Diaconescu este un Leca si viceversa.
Poza koko51955
koko51955
rank 5
Daca Iulian Lecckaka scrie asa ceva,inseamna a sefi lui se tem foarte serios