Dan Diaconescu, sigur ca va fi presedinte: Pe cine ar pune premier si de ce si-ar da demisia

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 09:274502 citiri
Dan Diaconescu, sigur ca va fi presedinte: Pe cine ar pune premier si de ce si-ar da demisia
Foto: Facebook/Dan Diaconescu

Dan Diaconescu, intrat in cursa prezidentiala din partea PP-DD, a vorbit, marti seara, despre ce masuri ar lua ca presedinte si ce sanse are sa ocupe fotoliul de la Palatul Cotroceni.

Dan Diaconescu, invitat la Antena 3, a sustinut ca el se adreseaza romanilor nemultumiti "de viata lor de astazi" si celor care "nu au iesit niciodata la vot, fiindca spuneau ca n-au cu cine vota".

"Cred ca romanii au ratat o sansa similara celei cu care se vor intalni acum, in noiembrie, in momentul Ion Ratiu (...). El se detasa prin anumite calitati. Sunt un fel de Ion Ratiu la o scara mult mai mica", a declarat candidatul pentru fotoliul de la Cotroceni.

Dan Diaconescu - Ce promite

El a aratat ca programul sau prezidential cuprinde, "printre 100 de masuri, vreo 70 care nu costa niciun ban. Va dau cateva exemple: votul obligatoriu, introducerea juratilor in instanta".

Dan Diaconescu a lansat si o ipoteza legata de viitorul premier.

"Am o banuiala ca domnul Ponta, daca ajunge presedinte, il va numi pe domnul Basescu premier", a spus acesta, sustinand ca "Antonescu e mai disparut decat Elodia".

"Daca as ajunge presedinte, premier va fi cel ajuns pe locul trei. Daca voi castiga finala prezidentiala, s-ar putea sa-mi vina o noua coalitie si sa mi-l propuna pe Traian Basescu premier. Evident ca atunci voi demisiona", a subliniat fondatorul OTV.

Dan Diaconescu: Ponta va intra sigur in finala, dar sper sa fie invins

"Sunt foarte sigur ca voi castiga! In facultate am invatat statistica, eram destul de tocilar pana sa vina Revolutia. Aproape de 10 ori am avut alegeri in care au castigat doar cei cu terminatia -escu. Ma bazez pe asta si pe proiectul meu imbatabil", a continuat el.

In plus, Dan Diaconescu sustine ca ar trebui sa ii fie recunoscute meritele in cazul Oltchim. "Ar trebui sa mi se faca o statuie la intrarea in combinatul Oltchim. Daca nu participam eu la licitatie, combinatul era taiat de firma poloneza", a mentionat el.

Dan Diaconescu - De ce vrea sa fie presedinte

"Eu, acum 25 de ani, m-am angajat intr-o fabrica. Impingeam o roaba 8 ore pe zi, am tot impins la roaba aia si visam sa fiu ziarist. Visam sa-i iau un interviu lui Nicolae Ceausescu. Eu nu am nevoie de glorie, nici de bani. Le am deja pe amandoua (...). Cea mai mare greseala a mea este ca nu am candidat in 2009 la alegerile prezidentiale", a conchis fondatorul PP-DD.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News