Dan Diaconescu si-a inregistrat Partidul Poporului la tribunal

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 14:59 1971 citiri
Foto: Realitatea TV

Dan Diaconescu, patronul OTV, si-a inregistrat, luni, la tribunal Partidului. Depunand o lista cu 700.000 de semnaturi de sustinere, Diaconescu a intrat in legalitate, reprezentand de acum inainte un partid politic "cu acte in regula".

La tribunal, Dan Diaconescu a afirmat ca sunt aproape la fel de multe si persoanele care incearca sa-i puna bete in roate.

Programul politic al partidului, la care Diaconescu spunea ca a lucrat in perioada cat a fost in arest, isi propune aplicarea asa-zisei legi "Cojocaru-OTV", prin care toti romanii "care au fost furati de 20 de ani incoace" sa fie despagubiti de stat cu cate 20.000 de euro, cresterea pensiilor si salariilor, scaderea taxelor si impozitelor, reformarea sistemului judiciar prin introducerea juratilor in procese si generalizarea eliberarilor pe cautiune.

"Va dati seama de ce insist pe acest punct, pentru ca de acolo vin. Nimeni nu va mai fi arestat in Romania, decat in cazurile foarte grave care se impun. Toata lumea va plati cautiune - cei saraci vor plati cautiuni mici de o suta de mii sau un milion de lei vechi, cei bogati vor plati cautiuni mari de un milion sau doua de euro", a explicat Diaconescu, plangandu-se de faptul ca, din socotelile sale, statul cheltuie cu fiecare detinut 25 de milioane de lei vechi pe luna.

"E un partid nascut in puscarie si asta este situatia. Asteptam imbunatatiri", a dorit Diaconescu sa scuze simplitatea ideilor din "programul" formatiunii pe care doreste sa o lanseze.

Sediul noii formatiuni politice este in strada Preciziei, la parterul sediului OTV, potrivit Adevarul. Presedintele noii formatiuni, Mario-Iulius Diaconescu, a incheiat, la 16 august 2010, un contract de inchiriere a unui spatiu cu SC Oglinda Press SRL.

Presedintele Partidului Poporului este, in acte, Mario Diaconescu, fratele patronului OTV, deoarece exista o prevedere in Legea Audiovizualului care interzice realizatorilor de emisiuni de televiziune sa faca politica.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
pusa
rank 2
Toata lumea va plati cautiune - cei saraci vor plati cautiuni mici de o suta de mii sau un milion de lei vechi, cei bogati vor plati cautiuni mari de un milion sau doua de euro