Dan Diaconescu si-a ales catusele drept simbol electoral

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 15:31
3109 citiri
Dan Diaconescu si-a ales catusele drept simbol electoral
Foto: Gandul

Patronul OTV, Dan Diaconescu, a declarat vineri seara ca isi va alege catusele drept simbol electoral al partidului sau, iar ca obiective politice isi propune marirea pensiilor si salariilor, scaderea taxelor si reformarea sistemului judiciar prin introducerea juratilor in procese.

Dupa eliberare, Diaconescu a mers la sediul OTV, unde il asteptau angajatii postului, admiratorii si prietenii sai. Realizatorul TV a fost urmarit de cameramani la fiecare pas, acestia filmand indelung - pe fundalul sonor al melodiei formatiei Queen "We are the Champions" - imbratisarile si pupaturile cu care acesta a fost intampinat.

Diaconescu a intrat in studioul in care isi face emisiunea cu catuse la maini, pe care le-a fluturat cu nonsalanta in fata camerelor de luat vederi. Patronul OTV a anuntat, de altfel, ca simbolul partidului sau vor fi catusele. Cat priveste denumirea noului partid, colaboratorul lui Diaconescu, Tudor Barbu, a explicat faptul ca denumirea de "Partidul Poporului Roman" este rezultatul unui sondaj efectuat intr-una din emisiunile pe care le-a realizat in urma cu cateva saptamani.

"Eu voiam sa pun ceva si cu OTV. Se poate? Partidul Poporului OTV e bine?", a intervenit Diaconescu. "Ideea asta mi-a venit in puscarie. Se spune ca cele mai bune idei vin in puscarie", a adaugat realizatorul de televiziune, razand.

Diaconescu a explicat ca s-a gandit sa fondeze un partid dupa ce - pornind de la constatarea ca nici un lider de partid nu a fost arestat - a ajuns la concluzia ca, daca va fonda un partid, nu va mai fi arestat.

"La inceputurile revoltei mele, m-am gandit ca o maxima protectie este sa fii ziarist in tara asta - am vazut ca ziaristii incep sa fie arestati. M-am gandit apoi sa fiu realizator de televiziune - am vazut ca si realizatorii de televiziune au inceput sa fie arestati. Pe urma, m-am gandit ca trebuie sa imi fac televiziune - iata ca degeaba, tot te aresteaza. Si atunci ma gandesc ca trebuie sa facem neaparat un partid ca s-ar putea sa sparg gheata sa fiu si primul presedinte de partid arestat!", a marturisit el.

Ce isi propune partidul nascut in puscarie

Programul politic al partidului, la care Diaconescu spune ca a lucrat in perioada cat a fost in arest, isi propune aplicarea asa-zisei legi "Cojocaru-OTV", prin care toti romanii "care au fost furati de 20 de ani incoace" sa fie despagubiti de stat cu cate 20.000 de euro, cresterea pensiilor si salariilor, scaderea taxelor si impozitelor, reformarea sistemului judiciar prin introducerea juratilor in procese si generalizarea eliberarilor pe cautiune.

"Va dati seama de ce insist pe acest punct, pentru ca de acolo vin. Nimeni nu va mai fi arestat in Romania, decat in cazurile foarte grave care se impun. Toata lumea va plati cautiune - cei saraci vor plati cautiuni mici de o suta de mii sau un milion de lei vechi, cei bogati vor plati cautiuni mari de un milion sau doua de euro", a explicat Diaconescu, plangandu-se de faptul ca, din socotelile sale, statul cheltuie cu fiecare detinut 25 de milioane de lei vechi pe luna.

"E un partid nascut in puscarie si asta este situatia. Asteptam imbunatatiri", a dorit Diaconescu sa scuze simplitatea ideilor din "programul" formatiunii pe care doreste sa o lanseze.

Aflat in studio, presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, de altfel prezent frecvent la OTV, a spus ca taranistii ar putea colabora cu viitorul partid al lui Diaconescu. "Eu voi vorbi cu oamenii din partid, in calitate de presedinte, pe 17 iulie va fi congresul PNTCD, si Dan Diaconescu esti invitat oficial la congres. Acest partid istoric, care a avut atat de suferit mai ales dupa 2000 cand a fost scos din politica pentru ca a luptat impotriva sistemului, cred ca suntem undeva de aceeasi parte a baricadei si cred ca lucrurile s-ar putea misca intr-un sens comun", a aratat Pavelescu.

Realizatorul TV Dan Diaconescu a declarat, vineri, la iesirea de la Directia Cercetari Penale, ca va intra in politica, infiintand un partid care se va chema, probabil, "Partidul Poporului Roman" si ca va candida la presedintie. Diaconescu a stat patru zile in arest preventiv fiind cercetat pentru santaj.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Candidatul periculos pentru Ciolacu în cazul retragerii lui Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei: ”Va fi un șoc pentru PSD”
Situația candidatului Cătălin Cîrstoiu se complică pe zi ce trece, iar PSD și PNL par că s-au spălat pe mâini în ceea ce îl privește. Recent, Marcel Ciolacu a declarat că medicul...
#Dan Diaconescu, #partid Dan Diaconescu, #catuse simbol partid , #OTV