Dan Diaconescu, ridicat de politie si dus la inchisoare: Va las foarte saraci si naivi

Miercuri, 04 Martie 2015, ora 14:26
19632 citiri
Dan Diaconescu, ridicat de politie si dus la inchisoare: Va las foarte saraci si naivi
Foto: Cotidianul Tv

Omul de televiziune Dan Diaconescu a fost ridicat de politie de acasa, miercuri dupa-amiaza, dupa ce a fost condamnat definitiv la 5 ani si jumatate de inchisoare.

"Eu eram pregatit cu un discurs pentru achitare, dar acum cred ca niciun roman nu mai are incredere in justitie, eu nici atat. Mi-au inchis televiziunile, mi-au inchis si partidul, acum m-au inchis si pe mine.

Pentru prima oara voi fi intretinut de telespectatori, de dvs., 28 de milioane de lei pe luna.

Va las foarte saraci si foarte naivi, sper sa nu va gasesc si mai saraci, si mai naivi", a spus Dan Diaconescu, la iesirea din casa, dupa ce a ridicat mainile si a aratat catusele jurnalistilor. Acesta este dus la Penitenciarul Rahova.

Dan Diaconescu, condamnat definitiv la 5 ani jumatate de inchisoare cu executare

Dan Diaconescu a fost condamnat, miercuri, la 5 ani si 6 luni de inchisoare cu executare in dosarul in care este acuzat de santajarea, prin intermediul televiziunii OTV, a primarului comunei Zarand din judetul Arad, Ion Mot, si a omului de afaceri Paul Petru Tardea.

Decizia Curtii de Apel Bucuresti este definitiva.

In acest dosar, Dan Diaconescu a fost arestat preventiv in perioada 22-25 iunie 2010.

In decembrie 2013, fondatorul PP-DD a fost condamnat de Judecatoria Sectorului 1 la trei ani de inchisoare cu executare, dar la apel DNA a cerut majorarea pedepsei.

Dan Diaconescu, condamnat la inchisoare cu executare

De asemenea, instanta a mai dispus ca Dan Diaconescu si Doru Parv sa ii plateasca lui Ion Mot daune materiale in valoare de 30.000 de euro si 42.000 de lei, la care se adauga dobanda calculata de la data de 1 iulie 2009 pana la data platii, precum si 10.000 de euro daune morale.

Totodata, prin decizia instantei a fost instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile ale lui Dan Diaconescu.

Santaj prin televiziune

In 21 octombrie 2010, Dan Diaconescu, realizator de programe la postul de televiziune OTV, a fost trimis in judecata pentru doua infractiuni de santaj.

In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata ca, in perioada mai-septembrie 2009, Dan Diaconescu l-a amenintat in mod repetat, atat in mod direct, in cadrul emisiunii "Dan Diaconescu Direct" din 21 iulie 2009, cat si indirect, prin intermediul lui Doru Parv, pe primarul Ion Mot, pentru a-l determina sa ii dea suma totala de 200.000 de euro.

"Amenintarea a constat in dezvaluirea, la postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru primar, cum ar fi invocarea faptului ca ar fi corupt, ca ar fi savarsit tranzactii ilicite cu terenuri agricole apartinand cetatenilor comunei, pagubindu-i pe acestia, ca are o avere importanta obtinuta ilicit si ca face trafic de influenta pe langa unii ministri", sustin procurorii DNA.

Primarul a cedat in fata amenintarilor si i-a dat lui Doru Parv suma de 30.000 euro si 42.000 lei, "scopul fiind ca banii sa ajunga, in final, la Dan Diaconescu", se mai arata in referatul DNA.

De asemenea, in aprilie 2005, Dan Diaconescu l-ar fi amenintat in mod repetat, atat direct, in cadrul emisiunii difuzate in seara zilei de 20 aprilie 2005, cat si indirect, prin intermediul lui Mitrus Ghezea, realizatorul unei emisiuni difuzate pe acelasi post de televiziune, pe omul de afaceri Paul Petru Tardea, pentru a-l determina sa-i dea suma totala de 100.000 euro.

Procurorii spun ca suma primita efectiv a fost de 4.500 de euro.

"Amenintarea a constat in difuzarea, pe postul de televiziune OTV, a unor fapte reale sau imaginare compromitatoare pentru persoana santajata, cum ar fi date despre trecutul infractional al acesteia si afirmatii legate de fraudarea jocului televizat Eurotombola, organizat de societatea comerciala condusa de respectivul om de afaceri, joc difuzat de un post de televiziune concurent", au mai sustinut procurorii DNA.

România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi în conferinţa de presă...
#Dan Diaconescu dus inchisoare, #Dan Diaconescu condamnat inchisoare , #inchisoare