Dan Diaconescu: Revolutia Oltchim a invins

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 18:17
4342 citiri
Dan Diaconescu: Revolutia Oltchim a invins
Foto: B1 TV

Realizatorul OTV, Dan Diaconescu, a declarat, vineri, ca va plati suma de bani cu care a castigat licitatia pentru Oltchim in termenul cerut de Guvern. "Revolutia Oltchim a invins", a spus Diaconescu.

"Posibilitatea semnarii contractului se poate intinde pana in februarie 2013. Vrem sa semnam cat mai repede. Niciun fel de lege nu spune ca trebuie sa dam banii pana miercuri, insa ii vom da", a promis Dan Diaconescu.

Diaconescu a sustinut ca are la dispozitie 250 de milioane de euro, declarandu-se satisfacut ca dupa achizitia Oltchim va ramane cu bani si pentru a cumpara Tarom si CFR Marfa.

"Partenerul nostru este poporul roman. Am primit o scrisoare de la un investitor strategic la care visa domnul Ponta, si mi-a prezentat motivele pentru care nu mai vine. Au vrut sa cumpere Oltchim si nu au fost lasati, au oferit sume mai mari decat am cumparat noi. Nu voi instraina actiunile, dar investitorul ma va ajuta in managementul combinatului", a mai spus realizatorul OTV.

Dan Diaconescu si-a anuntat si intentiile pentru perioada urmatoare, afirmand ca intentioneaza sa cumpere si Arpechim.

"Revolutia Oltchim a invins. Stim ce avem de facut, ramane sa aducem fonduri si mai mari, pentru a cumpara rafinaria. Am facut o oferta de 80 de milioane de euro pentru Arpechim, vom vedea.

Intai de toate vom face un audit financiar, lucrurile nu sunt simple. Luni dimineata o echipa de-a mea se va deplasa la Oltchim pentru a investiga ce s-a facut in ultimii 23 de ani. Trebuie sa vedem cine sunt vinovatii pentru jaful de la Oltchim", a explicat Diaconescu.

El a promis ca niciun angajat nu va fi dat afara, mai mult decat atat se vor face noi angajari.

Dan Diaconescu a castigat privatizarea Oltchim

Dan Diaconescu a castigat, vineri, licitatia pentru achizitia unui pachet de 54,8 la suta din combinatul chimic Oltchim Ramnicu Valcea, cu o oferta de peste 203 milioane de lei.

Remus Vulpescu, presedintele Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), a anuntat ca activele se vor vinde separat, in functie de cel mai mare pret oferit.

Participantii la licitatie au fost: firma germana PCC, actionar minoritar al Oltchim, care a iesit din joc din cauza ca a depus doar o oferta in bloc; omul de afaceri Stefan Vuza, care a depus doua oferte, prin intermediul a doua companii pe care le detine, anume Chimcomplex si AISA Invest si Dan Diaconescu.

Ponta il ameninta pe Diaconescu: Daca nu are banii pentru Oltchim, se va frige

Premierul Victor Ponta a declarat vineri la Brasov ca daca acela care castiga licitatia pentru Oltchim "se joaca si ne inseala" ca are banii pe care trebuie sa-i plateasca, se va "frige" si va raspunde in fata legii.

"Am vorbit la telefon cu domnul ministru Chitoiu. Nu este in acest moment un anunt oficial, asa incat nu pot sa comentez oficial. Pot sa va spun un singur lucru pe care mi l-a spus domnul ministru in acest moment: oricine castiga, inclusiv favoritul dvoastra are intre 5 si 10 zile sa depuna pretul, oferta era de 203 milioane de lei, dupa care sigur sa inceapa discutia privind datoriile, pentru ca e vorba de datorii la AVAS, la Electrica.

Eu adresez o singura speranta in numele miilor de oameni: ca nimeni nu-si bate joc de ei dintre cei care au fost la licitatie si ca nimeni nu ne inseala pe toti, ca, daca ne-a inselat cineva si a zis astazi ca are 203 milioane de platit pretul si dupa aceea inca cateva sute de milioane de investit si ne-a inselat va raspunde in fata legii", a spus Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#Dan Diaconescu Oltchim, #Oltchim licitatie , #OTV