Dan Diaconescu: Nu vreau sa dau banii inainte, platesc la semnarea contractului

Duminica, 30 Septembrie 2012, ora 23:12
4330 citiri
Dan Diaconescu: Nu vreau sa dau banii inainte, platesc la semnarea contractului

Dan Diaconescu a spus, duminica, referitor la cazul Oltchim, ca nu vrea "sa dea banii inainte", deoarece, conform documentelor semnate, are termen pana in 2013 si a sustinut ca, daca va fi scos din licitatie, avocatii lui de la Londra il vor da in judecata pe premierul Victor Ponta.

"Stiu ca politica este o c..., dar nu vreau sa dau banii inainte, vreau sa dau banii totusi la semnarea contractului, asa cum m-am angajat in oferta. Eu sunt singurul dintre participanti care nu am spus ca voi plati banii in 2013, fiindca mi se parea ridicola acea clauza, eu am spus ca voi plati banii cand voi semna contractul", a spus Dan Diaconescu, intr-o emisiune la B1TV.

Acesta a spus ca a castigat licitatia, l-a salvat pe Ponta "si dansul s-a putut lauda in fata poporului roman ca a adus din nou bani de la FMI bazandu-se pe aceasta licitatie" castigata de el, cand putea "sa nu fie castigata de nimeni si acordul cu FMI sa se pulverizeze".

Diaconescu a relatat cum, cand inca nici nu fusese declarat oficial castigator, adica nu semnase procesul-verbal de adjudecare a licitatiei, Ponta, in loc sa il felicite, a inceput sa il "certe".

Realizatorul TV a precizat ca l-a vazut pe Ponta "pe televiziunile ce se receptionau in interiorul OPSPI, care spunea: 'Dan Diaconescu este un escroc, un nenorocit, un nemernic care nu are bani si nu trebuia sa castige aceasta licitatie'".

"E prima oara pe toata planeta cand premierul unei tari, in urma unei lictatii soldate chiar cu un succes, il cearta pe pe cel care a castigat. A fost prima licitatie televizata in direct, dar si o prima licitatie in Romania care a castigat-o cel care nu a dat spaga", a precizat Diaconescu.

Liderul PP-DD a mai explicat ca "potrivit caietului de sarcini, scrie clar, plata se face la data finalizarii privatizarii, dar nu mai tarziu de 14 februarie 2013, nu pana luni" si a sustinut ca nu stie "de unde o fi scos dl jurist, dl procuror Ponta ca ar trebui sa plateasca in 10 zile".

"Sincer nu stiu (de ce spune Ponta ca trebuie sa plateasca pana luni - n.r.) si abia astept sa ne scoata maine din negociere, avocatii mei de la Londra avand chiar un motiv serios sa-l dea in judecata pe dl Ponta", a mai spus patronul OTV, subliniind ca "documentul este la Guvernul Romaniei, nu este de la OTV sau de la Dan Diaconescu".

Dan Diaconescu a prezentat documentele oficiale din caietul de sarcini care precizeaza clar modalitatile de plata in cazul privatizarii combinatului din Ramnicu Valcea si a sutinut ca ceea ce se intampla in cazul Oltchim "este o presiune, un santaj din partea Guvernului".

Dan Diaconescu a castigat saptamana trecuta licitatia pentru preluarea Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei pentru titlurile detinute de stat pentru combinatul de la Valcea.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#Dan Diaconescu Oltchim, #Diaconescu privatizare Oltchim , #stiri Dan Diaconescu