Dan Diaconescu incalca iar Codul Audiovizual: Trebuie oprit macar acum! - ce risca prezidentiabilul si RTV

Miercuri, 24 Septembrie 2014, ora 14:24
3610 citiri
Dan Diaconescu incalca iar Codul Audiovizual: Trebuie oprit macar acum! - ce risca prezidentiabilul si RTV
Foto: Romania TV

Dan Diaconescu a continuat sa realizeze emisiuni la Romania TV si in noaptea de marti spre miercuri, dupa depunerea candidaturii sale la BEC, incalcand astfel Codul Audiovizualului.

Situatia a fost semnalata de Narcisa Iorga, membru CNA.

"Am vazut ca Mediafax a publicat o declaratie a directorului de programe al Romania TV, conform caruia postul nu va mai difuza emisiunile 'OTV Live'. Azi-noapte insa, emisiunea de propaganda politica fatisa se difuza fara restrictii. Ba, mai mult, studioul era decorat cu insemne nationale si ale Uniunii Europene.

Dan Diaconescu isi asigura publicul ca va continua sa realizeze emisiunile pana cand va incepe campania, iar dupa acest moment, va veni 'aproape in fiecare seara' in calitate de invitat", a scris pe Facebook Narcisa Iorga.

Aceasta il acuza pe Dan Diaconescu ca "ignora in mod constant legislatia audiovizualului".

"Pentru publicitate politica in afara campaniei electorale, Dan Diaconescu si OTV au primit nenumarate amenzi de la CNA si care, neplatite fiind, au dus la pierderea licentei audiovizuale. In contextul actual, Romania TV nu risca acelasi regim sanctionatoriu, dar eu nu ma feresc sa spun ca ii devine complice lui Dan Diaconescu. La fel si CNA, daca nu reactioneaza", afirma Narcisa Iorga.

Ea aduce ca argument Codul audiovizualului, spunand ca daca pana acum a fost "tolerat", Dan Diaconescu "trebuie oprit macar acum, cand a devenit oficial candidat la presedintie".

Art. 68 din Codul Audiovizualului prevede ca "Radiodifuzorii nu pot difuza emisiuni de stiri si dezbateri prezentate sau moderate de oameni politici care detin functii sau demnitati publice ori purtatori de cuvant ai institutiilor publice, precum si de persoane desemnate public sa candideze sau care si-au anuntat public intentia de a candida la alegerile locale, parlamentare sau prezidentiale".

De asemenea, art. 139 prevede ca "publicitatea, pozitiva sau negativa, in legatura cu partide politice, oameni politici, mesaje politice este interzisa, cu exceptia perioadelor de campanie electorala".

Dan Diaconescu si-a depus candidatura la prezidentiale, luni, la BEC.

Dan Diaconescu si-a depus candidatura la presedintie: E prima revolutie cu data anuntata

Emisiunea "OTV Live" este difuzata in fiecare noapte de Romania TV, intre orele 00:10 si 06:00.

"Vom respecta legea si decizia CNA. Odata cu campania electorala si cu eventuala candidatura a lui Dan Diaconescu, Romania TV va difuza jurnale de stiri si emisiuni in reluare in timpul noptii", a declarat, marti, Roxana Niculescu, director de programe al postului de televiziune.

Dan Diaconescu ramane fara emisiunea de la Romania TV

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Dan Diaconescu emisiune RomaniaTV, #Dan Diaconescu candidat cod audiovizual , #Candidat Alegeri Prezidentiale 2014