Dan Diaconescu, geniul manipulator care "prosteste cu televizorul" (Opinii)

Sambata, 06 Octombrie 2012, ora 18:06
5587 citiri
Dan Diaconescu, geniul manipulator care "prosteste cu televizorul" (Opinii)
Foto: Adevarul

Dan Diaconescu este numele de pe buzele tuturor, de la jurnalisti la politicieni, de la analisti economici la analisti politici si pana la oamenii de rand.

Domnul Dan, cum este numit cel care mai nou vorbeste mereu la plural in numele unei aliante mute intre domnia sa si norod, a reusit o noua lovitura media. Prin aceasta reusita, un combinat chimic falimentar a devenit un vehicul electoral pentru Dan Diaconescu.

Patronul OTV este un geniu manipulator, iar opinia publica ar trebui sa-l recunoasca ca atare. Sfidand vorba clasica despre cei de origine din Caracal, bietul jurnalist, asa cum s-a intitulat, manipuleaza, distorsioneaza si prosteste opinia publica cu o finete comparabila cu un bisturiu aflat in mana unui chirurg.

Domnul Dan este de fapt regizorul telenovelei Oltchim, ci nu premierul Victor Ponta. Diaconescu a obtinut capital politic, dar, mai important, a obtinut expunere publica, publicitate nationala gratuita pe toate posturile de televiziune, in toate ziarele, pe Facebook, pe Twitter.

"DD prosteste lumea cu televizorul"

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a spus acuzativ in urma cu cateva zile ca Dan Diaconescu prosteste lumea cu televizorul.

Asa este, insa este oare condamnabil domnul Dan pentru acest lucru? Patronul OTV exploateaza o nisa, pardon, un segment predominant. Este condamnabil dintr-un singur punct de vedere, moral. Insa, Dan Diaconescu este un geniu manipulator.

Nu oricine poate scoate audienta din piatra seaca, nu oricine poate manipula prostimea si nu oricine isi poate aduna o armata de Pacala si Tandala care sa culmineze cu nasterea feerica a unui partid al plebei.

Dan Diaconescu nu poate fi acuzat pentru practicile sale neortodoxe, cel mult i se poate da o manusa imaginara peste obraz. Insa, acelasi comportament de bataie de joc il aplica si oamenii politici care au condus Romania in ultimii 22 de ani, doar ca nu la fel de clar.

Dan Diaconescu poate fi considerat, printr-un exces de zel, un om sincer in comparatie cu greii politici, care la prima vedere trec drept oameni cu coloana vertebrala si care vegheaza bunastarea romanilor.

Prost nu e ala care cere, prost e ala care da

Cum ilustreaza si vorba din popor, DD este un personaj exotic care ofera servicii indoielnice, dar prostul nu este el, prostul e consumatorul de Dan Diaconescu.

Prostul este poporul OTV care-l gireaza pe Dan Diaconescu.

Cazul Oltchim - Diaconescu, invingator

In ceea ce priveste licitatia pentru Oltchim Ramnicu Valcea, in acelasi fel in care DD exploateaza mintile fragile ale romanilor, la fel a exploatat criteriile impuse de Guvern si a castigat pachetul de actiuni.

Ponta - Diaconescu, 0-1.

Mai departe, Diaconescu a regizat o piesa de teatru pe care cred ca a avut-o in sertar de la bunul inceput al scandalului. A starnit controverse, a lansat acuzatii, a facut audiente record si Ponta s-a saturat.

Fiind perfect convins ca DD nu are banii, a anulat licitatia cu cateva ore inainte de expirarea termenului. DD, perfect constient de felul in care este privit si fiind un fin manipulator, a anticipat ce aveau guvernantii de gand sa faca, i-a lasat.

I-a lasat sa-l faca mascarici si sa-i anuleze statutul de castigator, desi, potrivit legii, mai avea cateva ore la dispozitie sa vina cu cele 43 de milioane de euro.

I-a lasat pentru ca deja stia scenariul, a asteptat ca piesele de pe tabla sa-si indeplineasca rolul, iar apoi a urlat "AM FOST FURAT". Domnul Dan a reclamat ca guvernantii n-au respectat legea si ca mai avea cateva ore timp sa vina cu banii pentru Oltchim.

Poate ca Diaconescu avea de gand sa vina cu banii, poate nu avea de gand sa vina cu banii, cert este ca nu vom stii, totul gratie lui Victor Ponta care pesemne era grabit.

Ponta - Diaconescu, 0-2.

Surpriza de proportii, cand toata lumea credea ca DD n-a avut niciodata cele 43 de milioane de euro, domnul Dan a prezentat dovezi ca dispunea de aceasta suma, dar ca Guvernul Ponta l-a oprit din a face plata.

Ponta - Diaconescu, 0-3 si lovitura de gratie.

Tind sa cred ca, desi putea face rost de fondurile necesare, DD nu a planificat niciodata sa cumpere combinatul. Tind sa cred ca Diaconescu a mers pe un pariu riscant, a blufat.

A stiut de la inceput ca daca va sicana guvernantii destul de mult, acestia vor ceda si vor face o greseala pe care DD sa o poata exploata. Si asa a fost, iritabilul, greu de digeratul Dan Diaconescu a reusit sa-l enerveze atat de tare pe Victor Ponta incat a castigat cu 3-0.

Dan Diaconescu, produs al societatii romanesti

Domnul Dan este blamat in stanga si in dreapta pentru bataia de joc din cazul Oltchim si pentru faptul ca prosteste lumea cu televizorul.

Un lucru scapa din cugetul liber al acuzatorilor, Dan Diaconescu este un produs al actualei si recentei societati romanesti.

Dan Diaconescu, Gigi Becali, Simona Sensual, Fernando de la Caransebes sau Sexy Braileanca sunt produse ale societatii romanesti si reprezinta anumite segmente ale populatiei.

De vina sunt romanii care gireaza astfel de personaje, de vina este publicul OTV care ii asigura lui Dan Diaconescu audienta si astfel, indirect, si-l aleg reprezentant.

Aici este o alta greseala pe care o fac in mare parte oamenii politici care-l blameaza pe Dan Diaconescu. Il iau ca o entitate fara reprezentare, ca pe o singularitate universala care a dat nastere unui roi ceresc de prostie si mizerie.

Incorect. Atacandu-l pe DD ataca indirect o parte din populatia Romaniei, din electorat. Mare greseala fix inainte de alegeri, mai ales tinand cont ca PP-DD devine un partid din ce in ce mai important pe scena politica autohtona.

Dan Diaconescu, desi un geniu manipulator, este zero. Dan Diaconescu este ceea ce este gratie norodului pe care-l are in spate, gratie oamenilor pe care-i prosteste cu televizorul, fara insa a depune prea mult efort.

Oare cand o sa inceapa Romania sa vada ca de vina este si populatia, nu doar Diaconescu, Ponta, Antonescu, Basescu sau Ceausescu?

De vina pentru baltoaca in care ne scaldam suntem cu totii, iar aici intervine geniul manipulator care transforma prostia intr-un spectacol grotesc al neputintei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Dan Diaconescu geniu manipulator, #Dan Diaconescu prostie exploatare, #Dan Diaconesc OTV Oltchim , #Partidul Poporului